Sunday, March 11, 2012

Aktiviti Jahit Menjahit

Hari ni ibu ambik EL sebab kena jaga aisyah yang diserang chicken pox. Xboleh la p sekolah nanti berjangkit plak dgn kawan2 lain. Adam xkena lagi. Tapi harap2 xkenalah sebab dah ambik suntikan vaksin. so, adam selamat dari virus chicken pox biasa. Kalau 'luar biasa' xdpt larilah... huhu

Adam ibu hantar taska, bagi teacher dia jaga. hehe. Time2 macam nilah ibu kena gunakan sepenuhnya. hari tu masa tok & wan Kubuq Panjang mai, kami p jakel. ibu beli la beberapa meter kain untuk buat sarung bantal. dapat yg murah. apa lagi. beli punya beli rasanya terlebih beli ni. untuk sarung bantal, satu jenis 3 meter. ibu ambik 3 jenis. ha.. ni dah jahit 4 helai termasuk utk aisyah ngan adam, jadi 6. guna 1 jenis ja.. xhabis pun ada lebih sikit lagi. emm memang terlebih dah ni..

Alang2 p jakel beli jugak 2 pasang kain untuk buat baju kurung.. nilah namanya tak tahan godaan.. huhu. nasib baik dah siap jahit 1 pasang. so, ada sepasang lagi belum potong. tunggulah dulu.. Sejak beli mesin jahit ni, ibu dah berjaya siapkan 2 pasang baju kurung.. 1 baju kurung pahang, 1 lg yg latest baju kurung pesak gantung.. xtau sangat jenis2 baju kurung ni.. kalau xsilap la itulah nama2nya... huhu paling best jahit yg pesak gantung. senang sikit.

Ibu bukannya pandai menjahit sgt. belajar sendiri2 ja. tengok contoh baju yg dah siap. bila dah siap & menjadi tu rasa best sgt. inilah hobi terbaru ibu.. menjahit. hehehe..

Kain2 yang dibeli di jakel untuk baju & sarung bantal.. huhu


Baju kurung siap dijahit... Gambar kecik tu jahitan kat tangan n bawah baju untuk org2 yg malas jahit tangan mcm ibu.. hehe


Bantal peluk aisyah & adam dengan sarung baru.. Kena buat sama sebijik kalau x berebut. :p

0 comments:

Sunday, March 11, 2012

Aktiviti Jahit Menjahit

Reactions: 
Hari ni ibu ambik EL sebab kena jaga aisyah yang diserang chicken pox. Xboleh la p sekolah nanti berjangkit plak dgn kawan2 lain. Adam xkena lagi. Tapi harap2 xkenalah sebab dah ambik suntikan vaksin. so, adam selamat dari virus chicken pox biasa. Kalau 'luar biasa' xdpt larilah... huhu

Adam ibu hantar taska, bagi teacher dia jaga. hehe. Time2 macam nilah ibu kena gunakan sepenuhnya. hari tu masa tok & wan Kubuq Panjang mai, kami p jakel. ibu beli la beberapa meter kain untuk buat sarung bantal. dapat yg murah. apa lagi. beli punya beli rasanya terlebih beli ni. untuk sarung bantal, satu jenis 3 meter. ibu ambik 3 jenis. ha.. ni dah jahit 4 helai termasuk utk aisyah ngan adam, jadi 6. guna 1 jenis ja.. xhabis pun ada lebih sikit lagi. emm memang terlebih dah ni..

Alang2 p jakel beli jugak 2 pasang kain untuk buat baju kurung.. nilah namanya tak tahan godaan.. huhu. nasib baik dah siap jahit 1 pasang. so, ada sepasang lagi belum potong. tunggulah dulu.. Sejak beli mesin jahit ni, ibu dah berjaya siapkan 2 pasang baju kurung.. 1 baju kurung pahang, 1 lg yg latest baju kurung pesak gantung.. xtau sangat jenis2 baju kurung ni.. kalau xsilap la itulah nama2nya... huhu paling best jahit yg pesak gantung. senang sikit.

Ibu bukannya pandai menjahit sgt. belajar sendiri2 ja. tengok contoh baju yg dah siap. bila dah siap & menjadi tu rasa best sgt. inilah hobi terbaru ibu.. menjahit. hehehe..

Kain2 yang dibeli di jakel untuk baju & sarung bantal.. huhu


Baju kurung siap dijahit... Gambar kecik tu jahitan kat tangan n bawah baju untuk org2 yg malas jahit tangan mcm ibu.. hehe


Bantal peluk aisyah & adam dengan sarung baru.. Kena buat sama sebijik kalau x berebut. :p

0 comments on "Aktiviti Jahit Menjahit"

 

Coretan Ibu Aisyah... Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template