Thursday, August 5, 2010

Apa org tak tahu tentang aisyah...?

2 comments
Lama xcerita pasal kakak aisyah.. Entry kali ni nak pecah rahsia si aisyah.. hehe hanya family dan member2 terdekat je yg dah tahu..

  • Susu : Aisyah sejak umur 2 thn 6 bulan lagi dah tinggalkan susu formula. Dulu dia minum Dugro. Tapi xtau la apa sebab tetiba je xmau. Minum dlm cawan pun xmau. Macam2 susu lain abah&ibu cuba bagi.. tetap xmau. Dia cuma nak susu Duthlady UhT tu. Susu tu ibu y suka minum masa pregnen aisyah dl.. tapi masa tu aisyah dlm perut, mcm mana dia boleh tau?? emm.. so sekarang susu nilah yg aisyah minum tiap kali nak tido&lapar. Bagun tengah mlm pun mintak susu ni... Aisyah punya perisa coklat.:)
  • Bantal busuk : Orang lain ada bantal busuk.. tapi aisyah selimut busuk.. hehe. Dah la besar selimut tu. Mana tak besar, selimut tu kain cap, yg tok pakai sembahyang. hehe. Selimut tu mula2 tok bedah bg utk lapik tidur aisyah.. masa mula2 lahir dl. Memang lembut, sebab dah lama tok guna. Sejuk je, best peluk.. Bila dah besar sikit, aisyah asyik nak peluk ja kain tu.. bukan nak selimut, tapi peluk. Lipat2 jadi bantak peluk. Kalau nak p mana2 kain selimut tu xboleh tinggal, kena bawak. Yang agak memalukan kat dlm tesco pun dia nak peluk. Masa duk dlm troli tu.. Malu jugak sebb selimut tu dah la besar, color pun agak blurrr.. hehe almaklumlah dah lama. Sampai sekarang, aisyah masih nak peluk selimut tu tiap kali nak tido.. tapi dah ada 2, sebb tok lehah pun ada bagi 1. hehe utk tukar2 masa basuh.

Thursday, August 5, 2010

Apa org tak tahu tentang aisyah...?

Reactions: 
2 comments
Lama xcerita pasal kakak aisyah.. Entry kali ni nak pecah rahsia si aisyah.. hehe hanya family dan member2 terdekat je yg dah tahu..

  • Susu : Aisyah sejak umur 2 thn 6 bulan lagi dah tinggalkan susu formula. Dulu dia minum Dugro. Tapi xtau la apa sebab tetiba je xmau. Minum dlm cawan pun xmau. Macam2 susu lain abah&ibu cuba bagi.. tetap xmau. Dia cuma nak susu Duthlady UhT tu. Susu tu ibu y suka minum masa pregnen aisyah dl.. tapi masa tu aisyah dlm perut, mcm mana dia boleh tau?? emm.. so sekarang susu nilah yg aisyah minum tiap kali nak tido&lapar. Bagun tengah mlm pun mintak susu ni... Aisyah punya perisa coklat.:)
  • Bantal busuk : Orang lain ada bantal busuk.. tapi aisyah selimut busuk.. hehe. Dah la besar selimut tu. Mana tak besar, selimut tu kain cap, yg tok pakai sembahyang. hehe. Selimut tu mula2 tok bedah bg utk lapik tidur aisyah.. masa mula2 lahir dl. Memang lembut, sebab dah lama tok guna. Sejuk je, best peluk.. Bila dah besar sikit, aisyah asyik nak peluk ja kain tu.. bukan nak selimut, tapi peluk. Lipat2 jadi bantak peluk. Kalau nak p mana2 kain selimut tu xboleh tinggal, kena bawak. Yang agak memalukan kat dlm tesco pun dia nak peluk. Masa duk dlm troli tu.. Malu jugak sebb selimut tu dah la besar, color pun agak blurrr.. hehe almaklumlah dah lama. Sampai sekarang, aisyah masih nak peluk selimut tu tiap kali nak tido.. tapi dah ada 2, sebb tok lehah pun ada bagi 1. hehe utk tukar2 masa basuh.
 

Coretan Ibu Aisyah... Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template