Saturday, August 23, 2008

Imunisasi Terakhir...

2 comments
Hari ni aisyah kena inject. huhu .. untuk imunisasi yg last 18 bulan. aisyah ni kalau kena inject mesti nangis... sebelum jumpa doktor, kena timbang berat dulu. berat aisyah dah 9.3 kg. rasa macam tak cukup berat je.. yeke? emm.. kawan2 masa 1 thn 6 bulan.. berapa berat ye?? tapi doktor xde plk cakap ape2 pasal berat..ok kot. :P

Tiap kali inject doktor akan bekalkan ubat demam. Alhamdulillah la aisyah jarang demam. tapi kali ni ada cam panas2 sikit badan aisyah. so, abah bg aisyah makan ubat. aisyah ni jenis yg susah nak makan ubat. kena paksa.. hahaha. meraung.. dah banyak kali aisyah kena inject ni.. biasalah ikut skedul imunisasi tu.. ni list skedul yg ibu ikut:

born - BCG 1st dose & hepatitis B 1st dose
2 mth - hepatits B 2nd dose
3 mth - DPT/HiB/Polio 1st dose
4 mth - DPT/HiB/Polio 2nd dose
5 mth - DPT/HiB/Polio 3rd dose and hepatitis B 3rd dose
12 mths - MMR
18 mths- booster DPT/HiB/Polio

untuk yg seterusnya, masa 6 tahun kat sekolah nanti.. hehe. best la dah xyah inject lg dalam masa terdekat ni.. 6 thn dah besar, dah tak takut kot..hikhik

Taman Tasik Perdana - Laman 2008

2 comments
27 Julai 2008 - Hari ni last day Festival Antarabangsa Landskap & Taman Malaysia 2008 (Laman 2008). Dah 9 hari berlangsung, hari last baru abah boleh bawak ibu dan aisyah pegi tengok. Memang ramai sangat orang kat sana, dan macam biasalah parking susah nak dapat. kami terpaksa parking kat taman Tugu Negara.. Jauh la kena jalan nk sampai Laman tu.. huhu
Kena bayar rupanya nak masuk tu.. tapi aisyah free je sebab budak kecik..hehe. tu yang best jadi budak kecik, banyak dapat free.. Luas sangat kawasan pameran landskap ni.. memang cantik la landskap diorg buat. best kalau dpt buat kat rumah sendiri. Aisyah paling suka kat tempat yg ada badut.. tak kelip mata aisyah tengok badut2 tu.. 1st time jugak tengok badut live.. hahaha
Jalan2 je kat sana.. tak beli apa2 pun. seronok tengok org dan landskap yg cantik2. emm bestlah.. boleh datang lagi tahun depan..:)

Zoo Negara

0 comments

4 Mei 2008 - Hari ni, aisyah pertama kali melawat Zoo Negara. Pertama kali jugak dapat melihat macam2 jenis binatang hutan dll. aisyah teruja betui bila tengok zirafah dan gajah.. besar dan tinggi.. hehe. maklumlah 1st time tengok live..

Sepanjang dalam zoo, kami jalan kaki je. tak naik train pun, dah asyik full je. aisyah pun kena jalan.. penat.. tu yg ada gambar tgh minum tu. :) kami sampai dalam 11.30am. sempat la tengok animal show.. tengok dolphin, enggang, orang utan, parrot buat show.. :P habis show, makan dulu, pastu baru jalan2. lebih kurang 2 jam jugak dalam tu.. pastu balik. malam tu aisyah tido awal sebab penat jalan.. zzzzzzzz

Wednesday, August 20, 2008

Bagan Lalang - 09 Feb 2008

2 comments


Setaip hujung minggu, abah mesti bawak ibu dan aisyah jalan2. Minggu ni kami pegi picnic kat Bagan Lalang. Kat Sepang. Jauh la.. sejam lebih baru sampai. ramai jugak orang kat sana. Pantainye kecik je.. kalau sampai lambat susah jugak nk cari tempat..



Kami duk bawah pokok.. ibu dah masak kat rumah.. hehe.. so makan jelah..:) aisyah main pasir.. best.. ada org wat family day kt sebelah.. bising sikit la... apa2 pun best la duk tepi pantai... :P



Saturday, August 9, 2008

muka aisyah macam sapa??

4 comments


Ramai yang kata muka aisyah macam abah... tapi hari ni terbuktilah aisyah macam ibu.. hehe.. Kawan2 boleh cuba guna meter kat atas tu.. klik je.. :P

Wednesday, August 6, 2008

cerita tentang jatuh...

2 comments
Tengahari tadi ibu chat dengan ammie ariff. Kesian ariff jatuh baby chair MacD. sampai muntah2 dan masuk wad emergency. Nasib baik tak ade yang serius. ammie kata ariff dah berlari semula hari ni. Alhamdulillah.

Aisyah pun pernah jatuh jugak. Jatuh katil ngan playpan. huhu. Nasib baik tak serius. tak muntah2. Masa jatuh katil tu aisyah kecik lagi. kalau tak silap 3-4 bulan camtu. Malam tu tido dengan ibu atas katil, abah takde.. buat tender kat ofis. kesian ibu, cari aisyah pagi tu tak jumpa. tengok2 ada bawah katil. aisyah ok je. siap senyum lagi kat ibu.... :P

Kali kedua jatuh playpan. lagi tinggi dari katil. huhu.. yang ni aisyah nangis. nasib baik ibu letak tilam dan toto kat bawah. so aisyah jatuh atas tilam tulah. tak jadi apa2 jugak. cuma nangis terkejut je... aisyah duduk tak diam dalam tu.. tak sabar tunggu ibu buat susu.. tu yg jatuh tu.. :(

Itulah antara kisah tentang jatuh... semua tu akan jadi pengajaran supaya ibu lebih berhati-hati lepas ni.. aisyah harap ammie dan ariff pun lebih hati-hati lepas ni...

Sunday, August 3, 2008

7 Feb 08 @ Kelab Tasik Putrajaya

2 comments





Petang ni abah bawak aisyah, ibu, acik, dan kawan2 acik (kak ju dan kak suzie) pegi kelab tasik kat presint 8, Putrajaya. Petang2 ramai jugak orang kat sini, jogging. Kadang2 boleh tengok orang berlatih kayak.. Dah banyak kali abah bawak aisyah datang sini. aisyah suka sangat kena angin tasik petang2. Paling suka main kat air pancut. heheh.. macam dalam gambar atas tu.. aisyah suka tunggu air tu naik.. :) aisyah sampai tak mau balik nak duduk kat air pancut tu... kena datang dan rasa sendiri.. baru tau best.. kawan2 try la datang sini... :p

1st time at KLCC - 2 Feb 2008

0 comments
Salam semua.. hari ni aisyah nak post cerita first time pegi KLCC. Masa tu aisyah 11 bulan 3 minggu. baru nak masuk 1 thn.. hehe. Aisyah dah boleh jalan tapi belum kuat lagi. So ibu dukung dalam baby holder.. macam dlm gambar tu. Pegi pun sebab bawak acik dgn kawan2 dia buat research. jadi aisyah boleh la tengok KLCC.. ok la untuk orang besar2.. untuk budak kecik macam aisyah ni.. tak best sgt. aisyah bukannya ada duit nak shopping.. aisyah bukan boleh masuk TGV lagi. kat Taman Suria tu boleh la kalau nak mandi2. tapi hari tu ibu tak bawak baju salin. huhu.. tak dapatlah mandi.. abah janji nak bawak aisyah lagi.. nak bagi aisyah mandi pulak.. emm bestnya, tak sabar tunggu saat itu.. :P

Saturday, August 23, 2008

Imunisasi Terakhir...

Reactions: 
2 comments
Hari ni aisyah kena inject. huhu .. untuk imunisasi yg last 18 bulan. aisyah ni kalau kena inject mesti nangis... sebelum jumpa doktor, kena timbang berat dulu. berat aisyah dah 9.3 kg. rasa macam tak cukup berat je.. yeke? emm.. kawan2 masa 1 thn 6 bulan.. berapa berat ye?? tapi doktor xde plk cakap ape2 pasal berat..ok kot. :P

Tiap kali inject doktor akan bekalkan ubat demam. Alhamdulillah la aisyah jarang demam. tapi kali ni ada cam panas2 sikit badan aisyah. so, abah bg aisyah makan ubat. aisyah ni jenis yg susah nak makan ubat. kena paksa.. hahaha. meraung.. dah banyak kali aisyah kena inject ni.. biasalah ikut skedul imunisasi tu.. ni list skedul yg ibu ikut:

born - BCG 1st dose & hepatitis B 1st dose
2 mth - hepatits B 2nd dose
3 mth - DPT/HiB/Polio 1st dose
4 mth - DPT/HiB/Polio 2nd dose
5 mth - DPT/HiB/Polio 3rd dose and hepatitis B 3rd dose
12 mths - MMR
18 mths- booster DPT/HiB/Polio

untuk yg seterusnya, masa 6 tahun kat sekolah nanti.. hehe. best la dah xyah inject lg dalam masa terdekat ni.. 6 thn dah besar, dah tak takut kot..hikhik

Taman Tasik Perdana - Laman 2008

Reactions: 
2 comments
27 Julai 2008 - Hari ni last day Festival Antarabangsa Landskap & Taman Malaysia 2008 (Laman 2008). Dah 9 hari berlangsung, hari last baru abah boleh bawak ibu dan aisyah pegi tengok. Memang ramai sangat orang kat sana, dan macam biasalah parking susah nak dapat. kami terpaksa parking kat taman Tugu Negara.. Jauh la kena jalan nk sampai Laman tu.. huhu
Kena bayar rupanya nak masuk tu.. tapi aisyah free je sebab budak kecik..hehe. tu yang best jadi budak kecik, banyak dapat free.. Luas sangat kawasan pameran landskap ni.. memang cantik la landskap diorg buat. best kalau dpt buat kat rumah sendiri. Aisyah paling suka kat tempat yg ada badut.. tak kelip mata aisyah tengok badut2 tu.. 1st time jugak tengok badut live.. hahaha
Jalan2 je kat sana.. tak beli apa2 pun. seronok tengok org dan landskap yg cantik2. emm bestlah.. boleh datang lagi tahun depan..:)

Zoo Negara

Reactions: 
0 comments

4 Mei 2008 - Hari ni, aisyah pertama kali melawat Zoo Negara. Pertama kali jugak dapat melihat macam2 jenis binatang hutan dll. aisyah teruja betui bila tengok zirafah dan gajah.. besar dan tinggi.. hehe. maklumlah 1st time tengok live..

Sepanjang dalam zoo, kami jalan kaki je. tak naik train pun, dah asyik full je. aisyah pun kena jalan.. penat.. tu yg ada gambar tgh minum tu. :) kami sampai dalam 11.30am. sempat la tengok animal show.. tengok dolphin, enggang, orang utan, parrot buat show.. :P habis show, makan dulu, pastu baru jalan2. lebih kurang 2 jam jugak dalam tu.. pastu balik. malam tu aisyah tido awal sebab penat jalan.. zzzzzzzz

Wednesday, August 20, 2008

Bagan Lalang - 09 Feb 2008

Reactions: 
2 comments


Setaip hujung minggu, abah mesti bawak ibu dan aisyah jalan2. Minggu ni kami pegi picnic kat Bagan Lalang. Kat Sepang. Jauh la.. sejam lebih baru sampai. ramai jugak orang kat sana. Pantainye kecik je.. kalau sampai lambat susah jugak nk cari tempat..



Kami duk bawah pokok.. ibu dah masak kat rumah.. hehe.. so makan jelah..:) aisyah main pasir.. best.. ada org wat family day kt sebelah.. bising sikit la... apa2 pun best la duk tepi pantai... :P



Saturday, August 9, 2008

muka aisyah macam sapa??

Reactions: 
4 comments


Ramai yang kata muka aisyah macam abah... tapi hari ni terbuktilah aisyah macam ibu.. hehe.. Kawan2 boleh cuba guna meter kat atas tu.. klik je.. :P

Wednesday, August 6, 2008

cerita tentang jatuh...

Reactions: 
2 comments
Tengahari tadi ibu chat dengan ammie ariff. Kesian ariff jatuh baby chair MacD. sampai muntah2 dan masuk wad emergency. Nasib baik tak ade yang serius. ammie kata ariff dah berlari semula hari ni. Alhamdulillah.

Aisyah pun pernah jatuh jugak. Jatuh katil ngan playpan. huhu. Nasib baik tak serius. tak muntah2. Masa jatuh katil tu aisyah kecik lagi. kalau tak silap 3-4 bulan camtu. Malam tu tido dengan ibu atas katil, abah takde.. buat tender kat ofis. kesian ibu, cari aisyah pagi tu tak jumpa. tengok2 ada bawah katil. aisyah ok je. siap senyum lagi kat ibu.... :P

Kali kedua jatuh playpan. lagi tinggi dari katil. huhu.. yang ni aisyah nangis. nasib baik ibu letak tilam dan toto kat bawah. so aisyah jatuh atas tilam tulah. tak jadi apa2 jugak. cuma nangis terkejut je... aisyah duduk tak diam dalam tu.. tak sabar tunggu ibu buat susu.. tu yg jatuh tu.. :(

Itulah antara kisah tentang jatuh... semua tu akan jadi pengajaran supaya ibu lebih berhati-hati lepas ni.. aisyah harap ammie dan ariff pun lebih hati-hati lepas ni...

Sunday, August 3, 2008

7 Feb 08 @ Kelab Tasik Putrajaya

Reactions: 
2 comments





Petang ni abah bawak aisyah, ibu, acik, dan kawan2 acik (kak ju dan kak suzie) pegi kelab tasik kat presint 8, Putrajaya. Petang2 ramai jugak orang kat sini, jogging. Kadang2 boleh tengok orang berlatih kayak.. Dah banyak kali abah bawak aisyah datang sini. aisyah suka sangat kena angin tasik petang2. Paling suka main kat air pancut. heheh.. macam dalam gambar atas tu.. aisyah suka tunggu air tu naik.. :) aisyah sampai tak mau balik nak duduk kat air pancut tu... kena datang dan rasa sendiri.. baru tau best.. kawan2 try la datang sini... :p

1st time at KLCC - 2 Feb 2008

Reactions: 
0 comments
Salam semua.. hari ni aisyah nak post cerita first time pegi KLCC. Masa tu aisyah 11 bulan 3 minggu. baru nak masuk 1 thn.. hehe. Aisyah dah boleh jalan tapi belum kuat lagi. So ibu dukung dalam baby holder.. macam dlm gambar tu. Pegi pun sebab bawak acik dgn kawan2 dia buat research. jadi aisyah boleh la tengok KLCC.. ok la untuk orang besar2.. untuk budak kecik macam aisyah ni.. tak best sgt. aisyah bukannya ada duit nak shopping.. aisyah bukan boleh masuk TGV lagi. kat Taman Suria tu boleh la kalau nak mandi2. tapi hari tu ibu tak bawak baju salin. huhu.. tak dapatlah mandi.. abah janji nak bawak aisyah lagi.. nak bagi aisyah mandi pulak.. emm bestnya, tak sabar tunggu saat itu.. :P
 

Coretan Ibu Aisyah... Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template