Tuesday, December 4, 2012

Rest Minda di Sekinchan

5 comments
Jumaat lepas kami sekeluarga pergi berehat di Sekin Resort. Lokasinya Kampung Nelayan Sekinchan. Ownernya sama dengan owner Restoran Sekinchan Ikan Bakar. Dalam Resort ni pun ada restoran tu.. makan memang puas hati. Percutian kali ni last minute planning, pukul 12 mlm baru nak call & booking bilik. Resort ni baru beroperasi 2 bulan. Dia ada keluar Kosmo. Tu yang boleh tau tu.. Sapa kaki pancing boleh la try.. sebab ada kolam pancing yang penuh dgn ikan talapia merah & baung (kalau tak silap).. ikan yang di pancing boleh bg chef kat restoran tu masakkan.. :) Rate memancing + masak ikan tu kurang pasti coz kami xmancing pun. kami just beli makanan ikan (RM2) dan bg ikan2 tu makan.. memang best.. aisyah & adam pun teruja sgt tengok ikan2 tu berebut makan.
Kalau tgk sekeliling resort ni mmg agak tak teratur. sebab byk lg blok & bilik masih dlm pembinaan. surau, swimming pool, pusat spa, dewan, tempat jet ski semua masih dlm pembinaan.. so, next 1-2 years kena mai lagi la.. mcm best ja.. kat belakang resort ada pantai.. kat situ la nanti akan ada jet ski & spa. Menara pun ada. Boleh naik ambil gambar. :)

Keadaan bilik sgt excellent.. cukup Kemas & bersih. kami ambik Family Room. Sangat luas dan selesa. 1 double bed + 2 single. aisyah & adam dapat katil sorang satu.. depa memang suka la.. Bilik air pun besar. Berbaloi la ambik bilik tu.. :)
 
 Salah satu tarikan resort ni restoran ikan bakarnya.. orang luar pun ramai yg datang mkn kat situ.. Dia buka dari pagi hingga 12 mlm.. Biasanya kita akan mkn mlm je kalau restoran ikan bakar lain.. tapi kat sini kita boleh mkn ikan bakar dari pagi sampai mlm. Pilih ikan & order je. ikan tu selain bakar, 3 rasa, goreng tepung, kita juga boleh order masak kari, gulai lemak, lemak cili api dll.. Menu lunch kami : kari sembilang + kailan ikan masin + sup sayur. dinner pulak : kerapu 3 rasa + ikan bakar + sotong grg tepung.. marvelous!
 
Check out Sabtu.. On the way balik singgah kat Chendol Bakar Drive Thru. Order 2 Cendol VIP.. Boleh tahan la rasanya.. pastu drive terus balik Putrajaya... :P

Thursday, October 11, 2012

2 kali dalam masa 2 Bulan...

2 comments
Dalam masa 2 bulan, bumper keretaku 2 kali kena 'cium'.. huhu sgt ralat sekali.

Kejadian pertama berlaku masa cuti raya hari tu. Masa tu tengah mood raya sakan la.. nak ziarah keluarga di Kulim. Pekan Pendang yang xbesar mana tu, biasanya lengang je.. tapi time cuti raya penuh dgn kenderaan. semua org blk kg. so, jem la.. Tak sangka dalam keadaan semua kereta gerak cuma 20-40 kmj tu boleh jugak jadi. huhu inilah dinamakan ketentuan Allah.. yang sedihnya keretaku yg menjadi mangsa... Dan melibatkan 3 bijik kereta.. kereta kami depan, diikuti kancil & wira.. Bayangkan si kancil tu.. tersepit ditengah.. heheh.. dia la yang paling teruk.. Dah la kami semua tgh cantik2 nak beraya kena plak duk tepi jalan menunggu polis.. hehe.. apa leh wat... sabar jelah.. :) lebih kurang 2-3 jam jugak la nak settle.... dah settle kami teruskan jugak beraya.. heheh.. masa yg ada jgn dibazirkan... :)

Kejadian kedua pulak berlaku di Putrajaya.. Time tu baru je lepas ambil aisyah & adam dari tadika..  pukul 5.30 pm. Kereta memang byk time org balik keja.. cuaca sgt elok. tak de hujan pun.. Masa berhenti lampu merah tu, tup tup kereta rasa bergegar & bunyi agak kuat.. xsedapnya hati. duk terfikir "ish tak kan kena lagi kut.. baru je repair hari tu..". terus tengak side mirrow. sorang mamat duk terbaring atas jalan.. huhu berdebar rasa.. dah la dgn anak2 je.. huhu. kuatkan hati keluar dari kereta tgk apa yg terjadi.. sah la kena langgar lagi! mamat ni xdan brek. bwk motor laju sgt.. nasib baik dia xcedera parah. huhu apa boleh buat sabau jelah.. dpt rm100 on the spot.. lepas ambik contact no terus cabut.. esok kena pi repair lagi.... untung la cina workshop tu.. waaaaaa..!

Hasilnya bila dilanggar mat motor.. :(

Moral : Baca doa... jgn lupa. Kadang2 bila kalut lupa nk baca.. huhu

Thursday, May 10, 2012

Aktiviti jahit-menjahit minggu lepas..

0 comments
Minggu lepas ibu sempat juga jalankan aktiviti jahit-menjahit. W/pun agak kekurangan masa sebab kena lebih fokus pada anak2 yang semakin hari semakin lasak, menjaga makan minum & keharmonian keluarga.. 

Apa yg ibu sempat buat? Ibu sempat potong sepasang lagi baju kurung. hehe.. kain Datin bagi masa raya thn lepas. Siap potong & jahit tepi. Harap2 minggu ni adalah masa untuk menjahitnya. Untuk aisyah pula ibu baru siapkan pola baju kurung. kainnya belum sempat dipotong. Nanti kalau sudah siap baju2 ni, ibu akan sharekan kat sini.. Selain tu, ibu juga sempat siapkan alas fridge untuk member ofis. Bersungguh2 dia mintak ibu buatkan.. oleh sebab dia pun tak kisah color & kain, so ibu pun guna je stok2 yang ada kat rumah tu.. jeng jeng jeng.. inilah hasilnya.. :P


Wednesday, April 25, 2012

Cuti-Cuti Malaysia : Perak

4 comments
Cuti seminggu awal bulan April dihabiskan bersama family. Aisyah & Adam sgtlah suka main ayaq, Jadi kami pergi tempat yang boleh mandi manda.. Hari 1st tu pegi menginap kat Felda Residence Hot Spring Sunagi Klah. Tak pernah dengar pun.. Abah yang bagi idea. So pergi je..

Dari KL drive lebih kurang 1 - 2 jam. Sampai dlm tgh hari. Rest jap. pastu jalan2 tgk kawasan. Best jugak. Suasana kampung. Dalam ladang kelapa sawit. Cantik. Petang baru bawak anak2 mandi kolam. Dari bilik nak ke kolam kena jalan sikit. Ada 2 kolam, kolam air panas & biasa. Mandi2 kolam air biasa dulu, bila si 2 beradik ni dah puas mandi baru berendam dlm kolam air panas. Unik jugak tempat ni. Ada beberapa kolam air panas dengan suhu berbeza. Yang suhu 100 C pun ada. Siap ada tempat untuk rebus telur lg. :P

Tidur 1 malam je kat sana.. sempat mandi manda 2 kali.. cukuplah untuk si kakak & adiknya tu. itu pun dah senyum sampai telinga.... sebab kami ada 1 tempat lg untuk mandi2.. ceritanya kat bawah..


Bilik & Kawasan sekitar



Mandi Manda..

Sekitar kolam air panas..

Hari kedua pegi jalan2 area Lumut. Pekan kecil yang agak comel. Banyak betui kedai jual hasil laut. Takde yang best sgt. Bergambar ala kadar... pastu check in hotel budjet. Esoknya kami nak p Lost World of Tambun. Memang best jalan2 time xcuti sekolah. Orang tak ramai. Kat Tambun tu puas betui main ayaq. bebudak2 ni la paling seronok. Masuk pukul 11 sampai 6 baru kluaq. 



Wednesday, March 21, 2012

Jahit Menjahit - Projek untuk Dapur..

2 comments
Sarung bantal belum siap sepenuhnya, tapi tangan ni gatal pulak potong kain untuk langsir tingkap dapur. Dgn keazaman yg tinggi.. hahaha. jahit punya jahit.. 2-3 hari, akhirnya siaplah. Lagipun ada request dari cik abg. so, buatlah secantik yg mampu. bukan setakat 'melepaskan batuk di tangga' tau.. :P Cik abg komplen langsir lama xcukup panjang. so, org luar nampak kita kat dlm.. hehe memang pun sebab yg lama tu alter dari langsir sedia ada ja.. jom tgk langsir dapur baru ibu..

ni langsir lama.. xcukup panjang n lebar.. :(


Langsir baru.. lebih panjang. Lebar pun cukup. hehe.

Oleh kerana terlebih rajin.. sebagai bonus kepada diri sendiri :) ibu jahit skali alas peti sejuk punya .. 1st time buat ni. tak sangka menjadi. :p ibu gunakan kain lebihan langsir tadi. so, jadilah sedondon.. :)


Alas peti sejuk ku.... :)

Sunday, March 11, 2012

Aktiviti Jahit Menjahit

0 comments
Hari ni ibu ambik EL sebab kena jaga aisyah yang diserang chicken pox. Xboleh la p sekolah nanti berjangkit plak dgn kawan2 lain. Adam xkena lagi. Tapi harap2 xkenalah sebab dah ambik suntikan vaksin. so, adam selamat dari virus chicken pox biasa. Kalau 'luar biasa' xdpt larilah... huhu

Adam ibu hantar taska, bagi teacher dia jaga. hehe. Time2 macam nilah ibu kena gunakan sepenuhnya. hari tu masa tok & wan Kubuq Panjang mai, kami p jakel. ibu beli la beberapa meter kain untuk buat sarung bantal. dapat yg murah. apa lagi. beli punya beli rasanya terlebih beli ni. untuk sarung bantal, satu jenis 3 meter. ibu ambik 3 jenis. ha.. ni dah jahit 4 helai termasuk utk aisyah ngan adam, jadi 6. guna 1 jenis ja.. xhabis pun ada lebih sikit lagi. emm memang terlebih dah ni..

Alang2 p jakel beli jugak 2 pasang kain untuk buat baju kurung.. nilah namanya tak tahan godaan.. huhu. nasib baik dah siap jahit 1 pasang. so, ada sepasang lagi belum potong. tunggulah dulu.. Sejak beli mesin jahit ni, ibu dah berjaya siapkan 2 pasang baju kurung.. 1 baju kurung pahang, 1 lg yg latest baju kurung pesak gantung.. xtau sangat jenis2 baju kurung ni.. kalau xsilap la itulah nama2nya... huhu paling best jahit yg pesak gantung. senang sikit.

Ibu bukannya pandai menjahit sgt. belajar sendiri2 ja. tengok contoh baju yg dah siap. bila dah siap & menjadi tu rasa best sgt. inilah hobi terbaru ibu.. menjahit. hehehe..

Kain2 yang dibeli di jakel untuk baju & sarung bantal.. huhu


Baju kurung siap dijahit... Gambar kecik tu jahitan kat tangan n bawah baju untuk org2 yg malas jahit tangan mcm ibu.. hehe


Bantal peluk aisyah & adam dengan sarung baru.. Kena buat sama sebijik kalau x berebut. :p

Sunday, March 4, 2012

Bacalah Anakku

0 comments
Tahun ni Tadika Vonad mula mengajar baca dengan kaedah fonetik menggunakan Siri Cepat Membaca Bacalah Anakku. Sebenarnya dah lama ibu beli siri bacaan tu, sejak aisyah umur 3 tahun lagi tapi aisyah xminat belajar lagi masa tu. Sejak bersekolah ni barulah nampak minat aisyah nak belajar. Alhamdulillah dah masuk buku 4. Ok la. Kat rumah nak belajar tu kena ikut mood dia. Selalunya masa nak tido tu, barulah aisyah nak baca. Ibu dah ngantuk dah.. huhu Adam pulak slalu jadi penyibuk.. emm cabaran betui. So, Aisyah ada 2 setlah siri bacaan Anakku ni. 1 kat rumah & 1 lagi kat sekolah.. Nanti adam besar sikit, boleh turunkan kat adam pulak. :)
Minggu lepas ibu pegi Ekspo Buku2 Islam dengan acik. Ibu teman acik cari buku dia. Sebab kat situ boleh guna baucer buku 1 Malaysia. :) Ada booth Bacalah Anakku. So, apa lagi ibu terus beli "Abu Ada Ayam". Lagu fonik Bahasa Melayu. Dah lama aisyah mintak. Memang suka betullah dengan Cd tu. Adam pun menyanyi jugak. Tapi adam ambik part yg belakang ja.. hehe Ibu belikan sekali posternya untuk lekat kat dinding bilik aisyah. Beli kat ekspo buku dapatlah murah sikit. Memang berbaloi. :P

Tuesday, December 4, 2012

Rest Minda di Sekinchan

Reactions: 
5 comments
Jumaat lepas kami sekeluarga pergi berehat di Sekin Resort. Lokasinya Kampung Nelayan Sekinchan. Ownernya sama dengan owner Restoran Sekinchan Ikan Bakar. Dalam Resort ni pun ada restoran tu.. makan memang puas hati. Percutian kali ni last minute planning, pukul 12 mlm baru nak call & booking bilik. Resort ni baru beroperasi 2 bulan. Dia ada keluar Kosmo. Tu yang boleh tau tu.. Sapa kaki pancing boleh la try.. sebab ada kolam pancing yang penuh dgn ikan talapia merah & baung (kalau tak silap).. ikan yang di pancing boleh bg chef kat restoran tu masakkan.. :) Rate memancing + masak ikan tu kurang pasti coz kami xmancing pun. kami just beli makanan ikan (RM2) dan bg ikan2 tu makan.. memang best.. aisyah & adam pun teruja sgt tengok ikan2 tu berebut makan.
Kalau tgk sekeliling resort ni mmg agak tak teratur. sebab byk lg blok & bilik masih dlm pembinaan. surau, swimming pool, pusat spa, dewan, tempat jet ski semua masih dlm pembinaan.. so, next 1-2 years kena mai lagi la.. mcm best ja.. kat belakang resort ada pantai.. kat situ la nanti akan ada jet ski & spa. Menara pun ada. Boleh naik ambil gambar. :)

Keadaan bilik sgt excellent.. cukup Kemas & bersih. kami ambik Family Room. Sangat luas dan selesa. 1 double bed + 2 single. aisyah & adam dapat katil sorang satu.. depa memang suka la.. Bilik air pun besar. Berbaloi la ambik bilik tu.. :)
 
 Salah satu tarikan resort ni restoran ikan bakarnya.. orang luar pun ramai yg datang mkn kat situ.. Dia buka dari pagi hingga 12 mlm.. Biasanya kita akan mkn mlm je kalau restoran ikan bakar lain.. tapi kat sini kita boleh mkn ikan bakar dari pagi sampai mlm. Pilih ikan & order je. ikan tu selain bakar, 3 rasa, goreng tepung, kita juga boleh order masak kari, gulai lemak, lemak cili api dll.. Menu lunch kami : kari sembilang + kailan ikan masin + sup sayur. dinner pulak : kerapu 3 rasa + ikan bakar + sotong grg tepung.. marvelous!
 
Check out Sabtu.. On the way balik singgah kat Chendol Bakar Drive Thru. Order 2 Cendol VIP.. Boleh tahan la rasanya.. pastu drive terus balik Putrajaya... :P

Thursday, October 11, 2012

2 kali dalam masa 2 Bulan...

Reactions: 
2 comments
Dalam masa 2 bulan, bumper keretaku 2 kali kena 'cium'.. huhu sgt ralat sekali.

Kejadian pertama berlaku masa cuti raya hari tu. Masa tu tengah mood raya sakan la.. nak ziarah keluarga di Kulim. Pekan Pendang yang xbesar mana tu, biasanya lengang je.. tapi time cuti raya penuh dgn kenderaan. semua org blk kg. so, jem la.. Tak sangka dalam keadaan semua kereta gerak cuma 20-40 kmj tu boleh jugak jadi. huhu inilah dinamakan ketentuan Allah.. yang sedihnya keretaku yg menjadi mangsa... Dan melibatkan 3 bijik kereta.. kereta kami depan, diikuti kancil & wira.. Bayangkan si kancil tu.. tersepit ditengah.. heheh.. dia la yang paling teruk.. Dah la kami semua tgh cantik2 nak beraya kena plak duk tepi jalan menunggu polis.. hehe.. apa leh wat... sabar jelah.. :) lebih kurang 2-3 jam jugak la nak settle.... dah settle kami teruskan jugak beraya.. heheh.. masa yg ada jgn dibazirkan... :)

Kejadian kedua pulak berlaku di Putrajaya.. Time tu baru je lepas ambil aisyah & adam dari tadika..  pukul 5.30 pm. Kereta memang byk time org balik keja.. cuaca sgt elok. tak de hujan pun.. Masa berhenti lampu merah tu, tup tup kereta rasa bergegar & bunyi agak kuat.. xsedapnya hati. duk terfikir "ish tak kan kena lagi kut.. baru je repair hari tu..". terus tengak side mirrow. sorang mamat duk terbaring atas jalan.. huhu berdebar rasa.. dah la dgn anak2 je.. huhu. kuatkan hati keluar dari kereta tgk apa yg terjadi.. sah la kena langgar lagi! mamat ni xdan brek. bwk motor laju sgt.. nasib baik dia xcedera parah. huhu apa boleh buat sabau jelah.. dpt rm100 on the spot.. lepas ambik contact no terus cabut.. esok kena pi repair lagi.... untung la cina workshop tu.. waaaaaa..!

Hasilnya bila dilanggar mat motor.. :(

Moral : Baca doa... jgn lupa. Kadang2 bila kalut lupa nk baca.. huhu

Thursday, May 10, 2012

Aktiviti jahit-menjahit minggu lepas..

Reactions: 
0 comments
Minggu lepas ibu sempat juga jalankan aktiviti jahit-menjahit. W/pun agak kekurangan masa sebab kena lebih fokus pada anak2 yang semakin hari semakin lasak, menjaga makan minum & keharmonian keluarga.. 

Apa yg ibu sempat buat? Ibu sempat potong sepasang lagi baju kurung. hehe.. kain Datin bagi masa raya thn lepas. Siap potong & jahit tepi. Harap2 minggu ni adalah masa untuk menjahitnya. Untuk aisyah pula ibu baru siapkan pola baju kurung. kainnya belum sempat dipotong. Nanti kalau sudah siap baju2 ni, ibu akan sharekan kat sini.. Selain tu, ibu juga sempat siapkan alas fridge untuk member ofis. Bersungguh2 dia mintak ibu buatkan.. oleh sebab dia pun tak kisah color & kain, so ibu pun guna je stok2 yang ada kat rumah tu.. jeng jeng jeng.. inilah hasilnya.. :P


Wednesday, April 25, 2012

Cuti-Cuti Malaysia : Perak

Reactions: 
4 comments
Cuti seminggu awal bulan April dihabiskan bersama family. Aisyah & Adam sgtlah suka main ayaq, Jadi kami pergi tempat yang boleh mandi manda.. Hari 1st tu pegi menginap kat Felda Residence Hot Spring Sunagi Klah. Tak pernah dengar pun.. Abah yang bagi idea. So pergi je..

Dari KL drive lebih kurang 1 - 2 jam. Sampai dlm tgh hari. Rest jap. pastu jalan2 tgk kawasan. Best jugak. Suasana kampung. Dalam ladang kelapa sawit. Cantik. Petang baru bawak anak2 mandi kolam. Dari bilik nak ke kolam kena jalan sikit. Ada 2 kolam, kolam air panas & biasa. Mandi2 kolam air biasa dulu, bila si 2 beradik ni dah puas mandi baru berendam dlm kolam air panas. Unik jugak tempat ni. Ada beberapa kolam air panas dengan suhu berbeza. Yang suhu 100 C pun ada. Siap ada tempat untuk rebus telur lg. :P

Tidur 1 malam je kat sana.. sempat mandi manda 2 kali.. cukuplah untuk si kakak & adiknya tu. itu pun dah senyum sampai telinga.... sebab kami ada 1 tempat lg untuk mandi2.. ceritanya kat bawah..


Bilik & Kawasan sekitar



Mandi Manda..

Sekitar kolam air panas..

Hari kedua pegi jalan2 area Lumut. Pekan kecil yang agak comel. Banyak betui kedai jual hasil laut. Takde yang best sgt. Bergambar ala kadar... pastu check in hotel budjet. Esoknya kami nak p Lost World of Tambun. Memang best jalan2 time xcuti sekolah. Orang tak ramai. Kat Tambun tu puas betui main ayaq. bebudak2 ni la paling seronok. Masuk pukul 11 sampai 6 baru kluaq. 



Wednesday, March 21, 2012

Jahit Menjahit - Projek untuk Dapur..

Reactions: 
2 comments
Sarung bantal belum siap sepenuhnya, tapi tangan ni gatal pulak potong kain untuk langsir tingkap dapur. Dgn keazaman yg tinggi.. hahaha. jahit punya jahit.. 2-3 hari, akhirnya siaplah. Lagipun ada request dari cik abg. so, buatlah secantik yg mampu. bukan setakat 'melepaskan batuk di tangga' tau.. :P Cik abg komplen langsir lama xcukup panjang. so, org luar nampak kita kat dlm.. hehe memang pun sebab yg lama tu alter dari langsir sedia ada ja.. jom tgk langsir dapur baru ibu..

ni langsir lama.. xcukup panjang n lebar.. :(


Langsir baru.. lebih panjang. Lebar pun cukup. hehe.

Oleh kerana terlebih rajin.. sebagai bonus kepada diri sendiri :) ibu jahit skali alas peti sejuk punya .. 1st time buat ni. tak sangka menjadi. :p ibu gunakan kain lebihan langsir tadi. so, jadilah sedondon.. :)


Alas peti sejuk ku.... :)

Sunday, March 11, 2012

Aktiviti Jahit Menjahit

Reactions: 
0 comments
Hari ni ibu ambik EL sebab kena jaga aisyah yang diserang chicken pox. Xboleh la p sekolah nanti berjangkit plak dgn kawan2 lain. Adam xkena lagi. Tapi harap2 xkenalah sebab dah ambik suntikan vaksin. so, adam selamat dari virus chicken pox biasa. Kalau 'luar biasa' xdpt larilah... huhu

Adam ibu hantar taska, bagi teacher dia jaga. hehe. Time2 macam nilah ibu kena gunakan sepenuhnya. hari tu masa tok & wan Kubuq Panjang mai, kami p jakel. ibu beli la beberapa meter kain untuk buat sarung bantal. dapat yg murah. apa lagi. beli punya beli rasanya terlebih beli ni. untuk sarung bantal, satu jenis 3 meter. ibu ambik 3 jenis. ha.. ni dah jahit 4 helai termasuk utk aisyah ngan adam, jadi 6. guna 1 jenis ja.. xhabis pun ada lebih sikit lagi. emm memang terlebih dah ni..

Alang2 p jakel beli jugak 2 pasang kain untuk buat baju kurung.. nilah namanya tak tahan godaan.. huhu. nasib baik dah siap jahit 1 pasang. so, ada sepasang lagi belum potong. tunggulah dulu.. Sejak beli mesin jahit ni, ibu dah berjaya siapkan 2 pasang baju kurung.. 1 baju kurung pahang, 1 lg yg latest baju kurung pesak gantung.. xtau sangat jenis2 baju kurung ni.. kalau xsilap la itulah nama2nya... huhu paling best jahit yg pesak gantung. senang sikit.

Ibu bukannya pandai menjahit sgt. belajar sendiri2 ja. tengok contoh baju yg dah siap. bila dah siap & menjadi tu rasa best sgt. inilah hobi terbaru ibu.. menjahit. hehehe..

Kain2 yang dibeli di jakel untuk baju & sarung bantal.. huhu


Baju kurung siap dijahit... Gambar kecik tu jahitan kat tangan n bawah baju untuk org2 yg malas jahit tangan mcm ibu.. hehe


Bantal peluk aisyah & adam dengan sarung baru.. Kena buat sama sebijik kalau x berebut. :p

Sunday, March 4, 2012

Bacalah Anakku

Reactions: 
0 comments
Tahun ni Tadika Vonad mula mengajar baca dengan kaedah fonetik menggunakan Siri Cepat Membaca Bacalah Anakku. Sebenarnya dah lama ibu beli siri bacaan tu, sejak aisyah umur 3 tahun lagi tapi aisyah xminat belajar lagi masa tu. Sejak bersekolah ni barulah nampak minat aisyah nak belajar. Alhamdulillah dah masuk buku 4. Ok la. Kat rumah nak belajar tu kena ikut mood dia. Selalunya masa nak tido tu, barulah aisyah nak baca. Ibu dah ngantuk dah.. huhu Adam pulak slalu jadi penyibuk.. emm cabaran betui. So, Aisyah ada 2 setlah siri bacaan Anakku ni. 1 kat rumah & 1 lagi kat sekolah.. Nanti adam besar sikit, boleh turunkan kat adam pulak. :)
Minggu lepas ibu pegi Ekspo Buku2 Islam dengan acik. Ibu teman acik cari buku dia. Sebab kat situ boleh guna baucer buku 1 Malaysia. :) Ada booth Bacalah Anakku. So, apa lagi ibu terus beli "Abu Ada Ayam". Lagu fonik Bahasa Melayu. Dah lama aisyah mintak. Memang suka betullah dengan Cd tu. Adam pun menyanyi jugak. Tapi adam ambik part yg belakang ja.. hehe Ibu belikan sekali posternya untuk lekat kat dinding bilik aisyah. Beli kat ekspo buku dapatlah murah sikit. Memang berbaloi. :P
 

Coretan Ibu Aisyah... Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template