Tuesday, February 2, 2010

Lampu & Kipas Siap!

2 comments
Semalam Isnin, 2/2/2010, abah cuti sempena Hari Wilayah. So, kesempatan tu abah ambik untuk suruh org pasang lampu dan kipas kat rumah baru. Pukul 11 am abah dah keluar pegi Baiduri. Ibu ngan aisyah duk rumah dulu. Nanti petang sikit abah balik ambik. Ibu boleh masak2 dulu.. bagi aisyah makan kenyang2. Takut nanti lapar pulak si aisyah ni. Dah la sekarang ni kuat makan. hehe Makan nasik tu 2, 3 kali tambah la. w/pun bukan lauk favourite.

Tengahari abah balik. Mandi, makan, solat, rest2 jap.. pastu baru kami semua keluar. Abah kata masa balik tadi kontraktor tu belum siap lagi pasang semua. Sampai Baiduri, dah banyak kereta. Ibu tengok dah ada orang pindah masuk. Wah bestnya! Naik ke rumah, tengok ada 2 lampu belum dipasang. Lampu bilik adik ngan lampu koridor. Lampu koridor tu xde dlm list sebenarnya.. hehe ibu termiss.. nasib baik ada lampu lebih. Tambah jelah satu lagi. Yang lain lampu & kipas kat living room, dining, bedroom 1 & 2, toilet, dapur, yard semua dah siap terpasang.. Aisyah apa lagi melompat2lah mcm biasa.. excited. Semua suis dia nak tekan.. xpelah leh jadi QA. :)

Ini antara kipas & lampu yg terpilih.. yang bawah skali tu gambar kaki QA.. hehe

Tuesday, February 2, 2010

Lampu & Kipas Siap!

Reactions: 
2 comments
Semalam Isnin, 2/2/2010, abah cuti sempena Hari Wilayah. So, kesempatan tu abah ambik untuk suruh org pasang lampu dan kipas kat rumah baru. Pukul 11 am abah dah keluar pegi Baiduri. Ibu ngan aisyah duk rumah dulu. Nanti petang sikit abah balik ambik. Ibu boleh masak2 dulu.. bagi aisyah makan kenyang2. Takut nanti lapar pulak si aisyah ni. Dah la sekarang ni kuat makan. hehe Makan nasik tu 2, 3 kali tambah la. w/pun bukan lauk favourite.

Tengahari abah balik. Mandi, makan, solat, rest2 jap.. pastu baru kami semua keluar. Abah kata masa balik tadi kontraktor tu belum siap lagi pasang semua. Sampai Baiduri, dah banyak kereta. Ibu tengok dah ada orang pindah masuk. Wah bestnya! Naik ke rumah, tengok ada 2 lampu belum dipasang. Lampu bilik adik ngan lampu koridor. Lampu koridor tu xde dlm list sebenarnya.. hehe ibu termiss.. nasib baik ada lampu lebih. Tambah jelah satu lagi. Yang lain lampu & kipas kat living room, dining, bedroom 1 & 2, toilet, dapur, yard semua dah siap terpasang.. Aisyah apa lagi melompat2lah mcm biasa.. excited. Semua suis dia nak tekan.. xpelah leh jadi QA. :)

Ini antara kipas & lampu yg terpilih.. yang bawah skali tu gambar kaki QA.. hehe

 

Coretan Ibu Aisyah... Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template