Wednesday, April 25, 2012

Cuti-Cuti Malaysia : Perak

4 comments
Cuti seminggu awal bulan April dihabiskan bersama family. Aisyah & Adam sgtlah suka main ayaq, Jadi kami pergi tempat yang boleh mandi manda.. Hari 1st tu pegi menginap kat Felda Residence Hot Spring Sunagi Klah. Tak pernah dengar pun.. Abah yang bagi idea. So pergi je..

Dari KL drive lebih kurang 1 - 2 jam. Sampai dlm tgh hari. Rest jap. pastu jalan2 tgk kawasan. Best jugak. Suasana kampung. Dalam ladang kelapa sawit. Cantik. Petang baru bawak anak2 mandi kolam. Dari bilik nak ke kolam kena jalan sikit. Ada 2 kolam, kolam air panas & biasa. Mandi2 kolam air biasa dulu, bila si 2 beradik ni dah puas mandi baru berendam dlm kolam air panas. Unik jugak tempat ni. Ada beberapa kolam air panas dengan suhu berbeza. Yang suhu 100 C pun ada. Siap ada tempat untuk rebus telur lg. :P

Tidur 1 malam je kat sana.. sempat mandi manda 2 kali.. cukuplah untuk si kakak & adiknya tu. itu pun dah senyum sampai telinga.... sebab kami ada 1 tempat lg untuk mandi2.. ceritanya kat bawah..


Bilik & Kawasan sekitar



Mandi Manda..

Sekitar kolam air panas..

Hari kedua pegi jalan2 area Lumut. Pekan kecil yang agak comel. Banyak betui kedai jual hasil laut. Takde yang best sgt. Bergambar ala kadar... pastu check in hotel budjet. Esoknya kami nak p Lost World of Tambun. Memang best jalan2 time xcuti sekolah. Orang tak ramai. Kat Tambun tu puas betui main ayaq. bebudak2 ni la paling seronok. Masuk pukul 11 sampai 6 baru kluaq. 



Wednesday, April 25, 2012

Cuti-Cuti Malaysia : Perak

Reactions: 
4 comments
Cuti seminggu awal bulan April dihabiskan bersama family. Aisyah & Adam sgtlah suka main ayaq, Jadi kami pergi tempat yang boleh mandi manda.. Hari 1st tu pegi menginap kat Felda Residence Hot Spring Sunagi Klah. Tak pernah dengar pun.. Abah yang bagi idea. So pergi je..

Dari KL drive lebih kurang 1 - 2 jam. Sampai dlm tgh hari. Rest jap. pastu jalan2 tgk kawasan. Best jugak. Suasana kampung. Dalam ladang kelapa sawit. Cantik. Petang baru bawak anak2 mandi kolam. Dari bilik nak ke kolam kena jalan sikit. Ada 2 kolam, kolam air panas & biasa. Mandi2 kolam air biasa dulu, bila si 2 beradik ni dah puas mandi baru berendam dlm kolam air panas. Unik jugak tempat ni. Ada beberapa kolam air panas dengan suhu berbeza. Yang suhu 100 C pun ada. Siap ada tempat untuk rebus telur lg. :P

Tidur 1 malam je kat sana.. sempat mandi manda 2 kali.. cukuplah untuk si kakak & adiknya tu. itu pun dah senyum sampai telinga.... sebab kami ada 1 tempat lg untuk mandi2.. ceritanya kat bawah..


Bilik & Kawasan sekitar



Mandi Manda..

Sekitar kolam air panas..

Hari kedua pegi jalan2 area Lumut. Pekan kecil yang agak comel. Banyak betui kedai jual hasil laut. Takde yang best sgt. Bergambar ala kadar... pastu check in hotel budjet. Esoknya kami nak p Lost World of Tambun. Memang best jalan2 time xcuti sekolah. Orang tak ramai. Kat Tambun tu puas betui main ayaq. bebudak2 ni la paling seronok. Masuk pukul 11 sampai 6 baru kluaq. 



 

Coretan Ibu Aisyah... Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template