Tuesday, October 21, 2008

2 keping cukuplah....

0 comments

Monday, October 20, 2008

cakap2 aisyah..

3 comments
hai semua.. ibu aisyah slalu risau aisyah tak pandai cakap.. bila ibu suruh ikut dia cakap aisyah tak nak. nak main je. nak tgk movie je. tapi sekarang aisyah dah pandai sikit..

apa yg aisyah dah pandai sebut?? abah, mi(ibu.. xtau la mai mana), jom, bi(baby), miauw(kucing). fish, moo(lembu), pin(pen), shu(susu), shuh(basuh), ta(mata), bom(tido), kak(bukak), tup(tutup), achem(bersin olok2), ni, kokoko(ayam/burung), bye, A, B, C, one, two, three, la(bola), iyyah, yeehaa, chut(kasut), yoo(helo), mau(tak mau)... itu je kot.. aisyah ni xbyk cakap. kalau nak something tu suka tunjuk2.. cakap bahasa jerman byklah.. :P

aisyah sekarang dah pandai ikut barbie menyanyi dan menari... ikut orang azan dan baca Quran... ikut ibu solat.. ikut ibu ambik wuduk..

setakat ni..itu je perkembangan aisyah.. nanti update lagi..

salam semua..

2 comments
lama betul tak update blog aisyah. nak cerita apa ye??? emmmm pasal raya.. Tahun ni tahun kedua aisyah menyambut hari raya. Tahun lepas aisyah baru 8 bulan. Tak pandai makan kuih lagi. Baju kurung pun belum muat. Tapi tahun ni aisyah dah boleh pakai baju kurung, makan ketupat, kuih.. emm best. meriah rasanya. Duit raya memang banyak la... Kat kampung aisyah ramai kawan.. ada besar ada kecik.. heheh beza ngan sini. ada 2, 3 org je. huhu

Nak upload gambar raya tapi gambar kat notebook ibu. Sekarang guna notebook abah. esok2 aisyah uploadkan ye. khas utk tatapan sahabat sekalian.. tungguuuuuuuuuuuuuuuuuu..

ok.. nanti sambung.

Wednesday, September 24, 2008

Salam Aidilfitri

0 comments
Hai kawan2.. lama ibu tak update blog aisyah kan.. huhu. ibu dah siap bunga pahar stokin tu, so rileks sikit sekarang ni. tinggal nak siapkan website bioshop2u pulak.

Aisyah just nak ucapkan 'Selamat Menyambut Hari Raya' yang akan tiba tak lama lagi buat kawan2 semua.. maaf zahir&batin.. Raya ni mcm raya2 lepas juga aisyah raya kat Kedah sebab tok&tokwan aisyah dua2 kat sana.:)


Thursday, September 4, 2008

ibuku busy..huhu

0 comments
Hai kawan2. lama aisyah tak update blog... ibu aisyah tengah busy betul sekarang ni.. aisyah xtau ibu buat ape.. ngadap je laptop tu.. katanya buat website org.. aisyah tak paham lah.. pastu busy ngan bunga stokin tu.. huhu cian aisyah kena main sorang.. kalau aisyah kacau bunga stokin tu, ibu marah...

Selamat berpuasa ye kawan2.. w/pun aisyah tak posa.. hehe.. ok.. jumpa lagi..

Saturday, August 23, 2008

Imunisasi Terakhir...

2 comments
Hari ni aisyah kena inject. huhu .. untuk imunisasi yg last 18 bulan. aisyah ni kalau kena inject mesti nangis... sebelum jumpa doktor, kena timbang berat dulu. berat aisyah dah 9.3 kg. rasa macam tak cukup berat je.. yeke? emm.. kawan2 masa 1 thn 6 bulan.. berapa berat ye?? tapi doktor xde plk cakap ape2 pasal berat..ok kot. :P

Tiap kali inject doktor akan bekalkan ubat demam. Alhamdulillah la aisyah jarang demam. tapi kali ni ada cam panas2 sikit badan aisyah. so, abah bg aisyah makan ubat. aisyah ni jenis yg susah nak makan ubat. kena paksa.. hahaha. meraung.. dah banyak kali aisyah kena inject ni.. biasalah ikut skedul imunisasi tu.. ni list skedul yg ibu ikut:

born - BCG 1st dose & hepatitis B 1st dose
2 mth - hepatits B 2nd dose
3 mth - DPT/HiB/Polio 1st dose
4 mth - DPT/HiB/Polio 2nd dose
5 mth - DPT/HiB/Polio 3rd dose and hepatitis B 3rd dose
12 mths - MMR
18 mths- booster DPT/HiB/Polio

untuk yg seterusnya, masa 6 tahun kat sekolah nanti.. hehe. best la dah xyah inject lg dalam masa terdekat ni.. 6 thn dah besar, dah tak takut kot..hikhik

Taman Tasik Perdana - Laman 2008

2 comments
27 Julai 2008 - Hari ni last day Festival Antarabangsa Landskap & Taman Malaysia 2008 (Laman 2008). Dah 9 hari berlangsung, hari last baru abah boleh bawak ibu dan aisyah pegi tengok. Memang ramai sangat orang kat sana, dan macam biasalah parking susah nak dapat. kami terpaksa parking kat taman Tugu Negara.. Jauh la kena jalan nk sampai Laman tu.. huhu
Kena bayar rupanya nak masuk tu.. tapi aisyah free je sebab budak kecik..hehe. tu yang best jadi budak kecik, banyak dapat free.. Luas sangat kawasan pameran landskap ni.. memang cantik la landskap diorg buat. best kalau dpt buat kat rumah sendiri. Aisyah paling suka kat tempat yg ada badut.. tak kelip mata aisyah tengok badut2 tu.. 1st time jugak tengok badut live.. hahaha
Jalan2 je kat sana.. tak beli apa2 pun. seronok tengok org dan landskap yg cantik2. emm bestlah.. boleh datang lagi tahun depan..:)

Zoo Negara

0 comments

4 Mei 2008 - Hari ni, aisyah pertama kali melawat Zoo Negara. Pertama kali jugak dapat melihat macam2 jenis binatang hutan dll. aisyah teruja betui bila tengok zirafah dan gajah.. besar dan tinggi.. hehe. maklumlah 1st time tengok live..

Sepanjang dalam zoo, kami jalan kaki je. tak naik train pun, dah asyik full je. aisyah pun kena jalan.. penat.. tu yg ada gambar tgh minum tu. :) kami sampai dalam 11.30am. sempat la tengok animal show.. tengok dolphin, enggang, orang utan, parrot buat show.. :P habis show, makan dulu, pastu baru jalan2. lebih kurang 2 jam jugak dalam tu.. pastu balik. malam tu aisyah tido awal sebab penat jalan.. zzzzzzzz

Wednesday, August 20, 2008

Bagan Lalang - 09 Feb 2008

2 comments


Setaip hujung minggu, abah mesti bawak ibu dan aisyah jalan2. Minggu ni kami pegi picnic kat Bagan Lalang. Kat Sepang. Jauh la.. sejam lebih baru sampai. ramai jugak orang kat sana. Pantainye kecik je.. kalau sampai lambat susah jugak nk cari tempat..



Kami duk bawah pokok.. ibu dah masak kat rumah.. hehe.. so makan jelah..:) aisyah main pasir.. best.. ada org wat family day kt sebelah.. bising sikit la... apa2 pun best la duk tepi pantai... :P



Saturday, August 9, 2008

muka aisyah macam sapa??

4 comments


Ramai yang kata muka aisyah macam abah... tapi hari ni terbuktilah aisyah macam ibu.. hehe.. Kawan2 boleh cuba guna meter kat atas tu.. klik je.. :P

Wednesday, August 6, 2008

cerita tentang jatuh...

2 comments
Tengahari tadi ibu chat dengan ammie ariff. Kesian ariff jatuh baby chair MacD. sampai muntah2 dan masuk wad emergency. Nasib baik tak ade yang serius. ammie kata ariff dah berlari semula hari ni. Alhamdulillah.

Aisyah pun pernah jatuh jugak. Jatuh katil ngan playpan. huhu. Nasib baik tak serius. tak muntah2. Masa jatuh katil tu aisyah kecik lagi. kalau tak silap 3-4 bulan camtu. Malam tu tido dengan ibu atas katil, abah takde.. buat tender kat ofis. kesian ibu, cari aisyah pagi tu tak jumpa. tengok2 ada bawah katil. aisyah ok je. siap senyum lagi kat ibu.... :P

Kali kedua jatuh playpan. lagi tinggi dari katil. huhu.. yang ni aisyah nangis. nasib baik ibu letak tilam dan toto kat bawah. so aisyah jatuh atas tilam tulah. tak jadi apa2 jugak. cuma nangis terkejut je... aisyah duduk tak diam dalam tu.. tak sabar tunggu ibu buat susu.. tu yg jatuh tu.. :(

Itulah antara kisah tentang jatuh... semua tu akan jadi pengajaran supaya ibu lebih berhati-hati lepas ni.. aisyah harap ammie dan ariff pun lebih hati-hati lepas ni...

Sunday, August 3, 2008

7 Feb 08 @ Kelab Tasik Putrajaya

2 comments





Petang ni abah bawak aisyah, ibu, acik, dan kawan2 acik (kak ju dan kak suzie) pegi kelab tasik kat presint 8, Putrajaya. Petang2 ramai jugak orang kat sini, jogging. Kadang2 boleh tengok orang berlatih kayak.. Dah banyak kali abah bawak aisyah datang sini. aisyah suka sangat kena angin tasik petang2. Paling suka main kat air pancut. heheh.. macam dalam gambar atas tu.. aisyah suka tunggu air tu naik.. :) aisyah sampai tak mau balik nak duduk kat air pancut tu... kena datang dan rasa sendiri.. baru tau best.. kawan2 try la datang sini... :p

1st time at KLCC - 2 Feb 2008

0 comments
Salam semua.. hari ni aisyah nak post cerita first time pegi KLCC. Masa tu aisyah 11 bulan 3 minggu. baru nak masuk 1 thn.. hehe. Aisyah dah boleh jalan tapi belum kuat lagi. So ibu dukung dalam baby holder.. macam dlm gambar tu. Pegi pun sebab bawak acik dgn kawan2 dia buat research. jadi aisyah boleh la tengok KLCC.. ok la untuk orang besar2.. untuk budak kecik macam aisyah ni.. tak best sgt. aisyah bukannya ada duit nak shopping.. aisyah bukan boleh masuk TGV lagi. kat Taman Suria tu boleh la kalau nak mandi2. tapi hari tu ibu tak bawak baju salin. huhu.. tak dapatlah mandi.. abah janji nak bawak aisyah lagi.. nak bagi aisyah mandi pulak.. emm bestnya, tak sabar tunggu saat itu.. :P

Thursday, July 31, 2008

bila aisyah dapat lipstik ibu...

2 comments

Bila aisyah dapat lipstik ibu.. macam nilah jadinya. aisyah nak pakai macam ibu, tapi tak jadi.. ibu pakai sikit je.. aisyah pakai sampai ke hidung, pipi, dagu.. kadang2 gigi pun kena. hehe.. lipstik yang aisyah pakai tu dah patah.. ibu dah beli yang baru. tapi ibu tak bagi aisyah main lipstik baru tu..

Aisyah selalu tengok ibu pakai, kat tv pun aisyah tengok akak2 dan auntie2 pakai.. cantik. tu yg aisyah nak try jugak.. macam mana kawan2?? cantik tak aisyah pakai lipstik??

Wednesday, July 30, 2008

2 Disember 2007@Tasik Titiwangsa

0 comments
Aisyah jalan2 kat Tasik Titiwangsa hari ni.. nak tengok aye on Malaysia. tengok je tak naik pun. Ramai orang berbaris nak naik... Aisyah suka tengok tasik.. rasa tenang je. ibu bawak aisyah jalan2 keliling tasik.. hehe penat jugak.. luas. Abah beli rojak buah.. makan kat tepi tasik.. emm best. kena angin.. :) aisyah minum susu jerr.. itu le makanan favourite aisyah.. kawan2 tau tak ape eye on Malaysia tu??? yg macam roda besar dlm gambar tu.. itulah dia... dia boleh pusing2.. nanti aisyah nak ajak abah datang lagi. nak naik pulak.. :P

Tuesday, July 29, 2008

International Fireworks Competition @ Putrajaya - 2 September 2007

3 comments
Semalam dah pegi Putrajaya, malam ni pun abah nak pegi lagi. Nak bawa aisyah dan ibu tengok bunga api. Macam mana la rupa bunga api tu?? aisyah belum pernah tengok.. Lepas maghrib kami keluar.. Kereta parking kat tepi jalan je.. Lama jugak duduk dalam kereta tunggu bunga api tu. Nasib baik aisyah mood ok malam ni.. hehe



Bila dah mula tu.. fuyoo cantik la.. kagum aisyah tengok. berwarna-warni.. kami duduk atas jalan je.. Very happening.. Lama jugak kami duduk situ.. nak balik dulu, kereta orang blok.. duduk la sampai dekat2 12 malam.. aisyah baru 7 bulan.. hehe.. sejuk kat situ. Nasib baik bawak selimut bucuk. Selimut tu dah jadi kenangan sebab dah hilang.. huhu.. rindunye kat selimut tu.. :(

Putrajaya Flower & Garden Festival - 1 September 2007

0 comments


Semalam dengar abah bagitau ibu pasal pesta bunga kat Putrajaya. Macam excited je abah cerita. Betullah.. pagi ni awal2 lagi abah dah keluar beli nasi lemak. Lepas je sarapan, terus bertolak ke Putrajaya. 30 minit perjalanan, kami pun sampai...

Memang meriah. Ramai orang. Banyak kereta. Biasalah susah jugak nak cari parking. :) International punye ni.. mesti la kena gempak.. cantik2 bunga kat sana. tapi aisyah letak gambar yang kat luar je.. dalam tu gelap, gambar tak cantiklah.. :(



Gambar last tu, aisyah tido atas bahu abah.. penat sangat jalan2. Kesian abah, sakit tangan dukung aisyah lama..

Monday, July 28, 2008

Port Dickson 17 Jun 2007

0 comments
Hari ni abah nak bawak acik jalan2 kat Port Dickson. dah seminggu acik datang rumah kami, cuti sem. aisyah pun ikut jugak... hehe.. sebelum pegi sempat lagi peluk bantal bucuk... :)






Tak jauh sangat PD dari rumah.. dalam sejam sampai la.. ikut highway. Sampai kat sana tengahari, panas. so, saya tak boleh la pegi tepi pantai. duduk bawah pokok je... tengok laut dr jauh.. tapi tetap best kena angin laut dan udara pun segar.. Kat sebelah ni gambar aisyah dengan ibu dan abah. Ambil dekat tepi pantai..



Yang pakai baju pink ni acik saya.. comel kan??
Kami duduk kejap je kat PD.. sebab saya buat perangai.. hahaha..

Aisyah baru lahir..

0 comments
Hai.. Aisyah lahir pada 11 Febuari 2007 di PUSRAWI Az-Zaharah, Bandar Baru Bangi. Kat bawah ni gambar2 aisyah masa baru lahir. Lainkan muka aisyah masa kecik2?..


Baru lahir..


Dah Seminggu lahir ke dunia.


1 month...


3 month...

Tuesday, October 21, 2008

2 keping cukuplah....

Reactions: 
0 comments

Monday, October 20, 2008

cakap2 aisyah..

Reactions: 
3 comments
hai semua.. ibu aisyah slalu risau aisyah tak pandai cakap.. bila ibu suruh ikut dia cakap aisyah tak nak. nak main je. nak tgk movie je. tapi sekarang aisyah dah pandai sikit..

apa yg aisyah dah pandai sebut?? abah, mi(ibu.. xtau la mai mana), jom, bi(baby), miauw(kucing). fish, moo(lembu), pin(pen), shu(susu), shuh(basuh), ta(mata), bom(tido), kak(bukak), tup(tutup), achem(bersin olok2), ni, kokoko(ayam/burung), bye, A, B, C, one, two, three, la(bola), iyyah, yeehaa, chut(kasut), yoo(helo), mau(tak mau)... itu je kot.. aisyah ni xbyk cakap. kalau nak something tu suka tunjuk2.. cakap bahasa jerman byklah.. :P

aisyah sekarang dah pandai ikut barbie menyanyi dan menari... ikut orang azan dan baca Quran... ikut ibu solat.. ikut ibu ambik wuduk..

setakat ni..itu je perkembangan aisyah.. nanti update lagi..

salam semua..

Reactions: 
2 comments
lama betul tak update blog aisyah. nak cerita apa ye??? emmmm pasal raya.. Tahun ni tahun kedua aisyah menyambut hari raya. Tahun lepas aisyah baru 8 bulan. Tak pandai makan kuih lagi. Baju kurung pun belum muat. Tapi tahun ni aisyah dah boleh pakai baju kurung, makan ketupat, kuih.. emm best. meriah rasanya. Duit raya memang banyak la... Kat kampung aisyah ramai kawan.. ada besar ada kecik.. heheh beza ngan sini. ada 2, 3 org je. huhu

Nak upload gambar raya tapi gambar kat notebook ibu. Sekarang guna notebook abah. esok2 aisyah uploadkan ye. khas utk tatapan sahabat sekalian.. tungguuuuuuuuuuuuuuuuuu..

ok.. nanti sambung.

Wednesday, September 24, 2008

Salam Aidilfitri

Reactions: 
0 comments
Hai kawan2.. lama ibu tak update blog aisyah kan.. huhu. ibu dah siap bunga pahar stokin tu, so rileks sikit sekarang ni. tinggal nak siapkan website bioshop2u pulak.

Aisyah just nak ucapkan 'Selamat Menyambut Hari Raya' yang akan tiba tak lama lagi buat kawan2 semua.. maaf zahir&batin.. Raya ni mcm raya2 lepas juga aisyah raya kat Kedah sebab tok&tokwan aisyah dua2 kat sana.:)


Thursday, September 4, 2008

ibuku busy..huhu

Reactions: 
0 comments
Hai kawan2. lama aisyah tak update blog... ibu aisyah tengah busy betul sekarang ni.. aisyah xtau ibu buat ape.. ngadap je laptop tu.. katanya buat website org.. aisyah tak paham lah.. pastu busy ngan bunga stokin tu.. huhu cian aisyah kena main sorang.. kalau aisyah kacau bunga stokin tu, ibu marah...

Selamat berpuasa ye kawan2.. w/pun aisyah tak posa.. hehe.. ok.. jumpa lagi..

Saturday, August 23, 2008

Imunisasi Terakhir...

Reactions: 
2 comments
Hari ni aisyah kena inject. huhu .. untuk imunisasi yg last 18 bulan. aisyah ni kalau kena inject mesti nangis... sebelum jumpa doktor, kena timbang berat dulu. berat aisyah dah 9.3 kg. rasa macam tak cukup berat je.. yeke? emm.. kawan2 masa 1 thn 6 bulan.. berapa berat ye?? tapi doktor xde plk cakap ape2 pasal berat..ok kot. :P

Tiap kali inject doktor akan bekalkan ubat demam. Alhamdulillah la aisyah jarang demam. tapi kali ni ada cam panas2 sikit badan aisyah. so, abah bg aisyah makan ubat. aisyah ni jenis yg susah nak makan ubat. kena paksa.. hahaha. meraung.. dah banyak kali aisyah kena inject ni.. biasalah ikut skedul imunisasi tu.. ni list skedul yg ibu ikut:

born - BCG 1st dose & hepatitis B 1st dose
2 mth - hepatits B 2nd dose
3 mth - DPT/HiB/Polio 1st dose
4 mth - DPT/HiB/Polio 2nd dose
5 mth - DPT/HiB/Polio 3rd dose and hepatitis B 3rd dose
12 mths - MMR
18 mths- booster DPT/HiB/Polio

untuk yg seterusnya, masa 6 tahun kat sekolah nanti.. hehe. best la dah xyah inject lg dalam masa terdekat ni.. 6 thn dah besar, dah tak takut kot..hikhik

Taman Tasik Perdana - Laman 2008

Reactions: 
2 comments
27 Julai 2008 - Hari ni last day Festival Antarabangsa Landskap & Taman Malaysia 2008 (Laman 2008). Dah 9 hari berlangsung, hari last baru abah boleh bawak ibu dan aisyah pegi tengok. Memang ramai sangat orang kat sana, dan macam biasalah parking susah nak dapat. kami terpaksa parking kat taman Tugu Negara.. Jauh la kena jalan nk sampai Laman tu.. huhu
Kena bayar rupanya nak masuk tu.. tapi aisyah free je sebab budak kecik..hehe. tu yang best jadi budak kecik, banyak dapat free.. Luas sangat kawasan pameran landskap ni.. memang cantik la landskap diorg buat. best kalau dpt buat kat rumah sendiri. Aisyah paling suka kat tempat yg ada badut.. tak kelip mata aisyah tengok badut2 tu.. 1st time jugak tengok badut live.. hahaha
Jalan2 je kat sana.. tak beli apa2 pun. seronok tengok org dan landskap yg cantik2. emm bestlah.. boleh datang lagi tahun depan..:)

Zoo Negara

Reactions: 
0 comments

4 Mei 2008 - Hari ni, aisyah pertama kali melawat Zoo Negara. Pertama kali jugak dapat melihat macam2 jenis binatang hutan dll. aisyah teruja betui bila tengok zirafah dan gajah.. besar dan tinggi.. hehe. maklumlah 1st time tengok live..

Sepanjang dalam zoo, kami jalan kaki je. tak naik train pun, dah asyik full je. aisyah pun kena jalan.. penat.. tu yg ada gambar tgh minum tu. :) kami sampai dalam 11.30am. sempat la tengok animal show.. tengok dolphin, enggang, orang utan, parrot buat show.. :P habis show, makan dulu, pastu baru jalan2. lebih kurang 2 jam jugak dalam tu.. pastu balik. malam tu aisyah tido awal sebab penat jalan.. zzzzzzzz

Wednesday, August 20, 2008

Bagan Lalang - 09 Feb 2008

Reactions: 
2 comments


Setaip hujung minggu, abah mesti bawak ibu dan aisyah jalan2. Minggu ni kami pegi picnic kat Bagan Lalang. Kat Sepang. Jauh la.. sejam lebih baru sampai. ramai jugak orang kat sana. Pantainye kecik je.. kalau sampai lambat susah jugak nk cari tempat..



Kami duk bawah pokok.. ibu dah masak kat rumah.. hehe.. so makan jelah..:) aisyah main pasir.. best.. ada org wat family day kt sebelah.. bising sikit la... apa2 pun best la duk tepi pantai... :P



Saturday, August 9, 2008

muka aisyah macam sapa??

Reactions: 
4 comments


Ramai yang kata muka aisyah macam abah... tapi hari ni terbuktilah aisyah macam ibu.. hehe.. Kawan2 boleh cuba guna meter kat atas tu.. klik je.. :P

Wednesday, August 6, 2008

cerita tentang jatuh...

Reactions: 
2 comments
Tengahari tadi ibu chat dengan ammie ariff. Kesian ariff jatuh baby chair MacD. sampai muntah2 dan masuk wad emergency. Nasib baik tak ade yang serius. ammie kata ariff dah berlari semula hari ni. Alhamdulillah.

Aisyah pun pernah jatuh jugak. Jatuh katil ngan playpan. huhu. Nasib baik tak serius. tak muntah2. Masa jatuh katil tu aisyah kecik lagi. kalau tak silap 3-4 bulan camtu. Malam tu tido dengan ibu atas katil, abah takde.. buat tender kat ofis. kesian ibu, cari aisyah pagi tu tak jumpa. tengok2 ada bawah katil. aisyah ok je. siap senyum lagi kat ibu.... :P

Kali kedua jatuh playpan. lagi tinggi dari katil. huhu.. yang ni aisyah nangis. nasib baik ibu letak tilam dan toto kat bawah. so aisyah jatuh atas tilam tulah. tak jadi apa2 jugak. cuma nangis terkejut je... aisyah duduk tak diam dalam tu.. tak sabar tunggu ibu buat susu.. tu yg jatuh tu.. :(

Itulah antara kisah tentang jatuh... semua tu akan jadi pengajaran supaya ibu lebih berhati-hati lepas ni.. aisyah harap ammie dan ariff pun lebih hati-hati lepas ni...

Sunday, August 3, 2008

7 Feb 08 @ Kelab Tasik Putrajaya

Reactions: 
2 comments





Petang ni abah bawak aisyah, ibu, acik, dan kawan2 acik (kak ju dan kak suzie) pegi kelab tasik kat presint 8, Putrajaya. Petang2 ramai jugak orang kat sini, jogging. Kadang2 boleh tengok orang berlatih kayak.. Dah banyak kali abah bawak aisyah datang sini. aisyah suka sangat kena angin tasik petang2. Paling suka main kat air pancut. heheh.. macam dalam gambar atas tu.. aisyah suka tunggu air tu naik.. :) aisyah sampai tak mau balik nak duduk kat air pancut tu... kena datang dan rasa sendiri.. baru tau best.. kawan2 try la datang sini... :p

1st time at KLCC - 2 Feb 2008

Reactions: 
0 comments
Salam semua.. hari ni aisyah nak post cerita first time pegi KLCC. Masa tu aisyah 11 bulan 3 minggu. baru nak masuk 1 thn.. hehe. Aisyah dah boleh jalan tapi belum kuat lagi. So ibu dukung dalam baby holder.. macam dlm gambar tu. Pegi pun sebab bawak acik dgn kawan2 dia buat research. jadi aisyah boleh la tengok KLCC.. ok la untuk orang besar2.. untuk budak kecik macam aisyah ni.. tak best sgt. aisyah bukannya ada duit nak shopping.. aisyah bukan boleh masuk TGV lagi. kat Taman Suria tu boleh la kalau nak mandi2. tapi hari tu ibu tak bawak baju salin. huhu.. tak dapatlah mandi.. abah janji nak bawak aisyah lagi.. nak bagi aisyah mandi pulak.. emm bestnya, tak sabar tunggu saat itu.. :P

Thursday, July 31, 2008

bila aisyah dapat lipstik ibu...

Reactions: 
2 comments

Bila aisyah dapat lipstik ibu.. macam nilah jadinya. aisyah nak pakai macam ibu, tapi tak jadi.. ibu pakai sikit je.. aisyah pakai sampai ke hidung, pipi, dagu.. kadang2 gigi pun kena. hehe.. lipstik yang aisyah pakai tu dah patah.. ibu dah beli yang baru. tapi ibu tak bagi aisyah main lipstik baru tu..

Aisyah selalu tengok ibu pakai, kat tv pun aisyah tengok akak2 dan auntie2 pakai.. cantik. tu yg aisyah nak try jugak.. macam mana kawan2?? cantik tak aisyah pakai lipstik??

Wednesday, July 30, 2008

2 Disember 2007@Tasik Titiwangsa

Reactions: 
0 comments
Aisyah jalan2 kat Tasik Titiwangsa hari ni.. nak tengok aye on Malaysia. tengok je tak naik pun. Ramai orang berbaris nak naik... Aisyah suka tengok tasik.. rasa tenang je. ibu bawak aisyah jalan2 keliling tasik.. hehe penat jugak.. luas. Abah beli rojak buah.. makan kat tepi tasik.. emm best. kena angin.. :) aisyah minum susu jerr.. itu le makanan favourite aisyah.. kawan2 tau tak ape eye on Malaysia tu??? yg macam roda besar dlm gambar tu.. itulah dia... dia boleh pusing2.. nanti aisyah nak ajak abah datang lagi. nak naik pulak.. :P

Tuesday, July 29, 2008

International Fireworks Competition @ Putrajaya - 2 September 2007

Reactions: 
3 comments
Semalam dah pegi Putrajaya, malam ni pun abah nak pegi lagi. Nak bawa aisyah dan ibu tengok bunga api. Macam mana la rupa bunga api tu?? aisyah belum pernah tengok.. Lepas maghrib kami keluar.. Kereta parking kat tepi jalan je.. Lama jugak duduk dalam kereta tunggu bunga api tu. Nasib baik aisyah mood ok malam ni.. hehe



Bila dah mula tu.. fuyoo cantik la.. kagum aisyah tengok. berwarna-warni.. kami duduk atas jalan je.. Very happening.. Lama jugak kami duduk situ.. nak balik dulu, kereta orang blok.. duduk la sampai dekat2 12 malam.. aisyah baru 7 bulan.. hehe.. sejuk kat situ. Nasib baik bawak selimut bucuk. Selimut tu dah jadi kenangan sebab dah hilang.. huhu.. rindunye kat selimut tu.. :(

Putrajaya Flower & Garden Festival - 1 September 2007

Reactions: 
0 comments


Semalam dengar abah bagitau ibu pasal pesta bunga kat Putrajaya. Macam excited je abah cerita. Betullah.. pagi ni awal2 lagi abah dah keluar beli nasi lemak. Lepas je sarapan, terus bertolak ke Putrajaya. 30 minit perjalanan, kami pun sampai...

Memang meriah. Ramai orang. Banyak kereta. Biasalah susah jugak nak cari parking. :) International punye ni.. mesti la kena gempak.. cantik2 bunga kat sana. tapi aisyah letak gambar yang kat luar je.. dalam tu gelap, gambar tak cantiklah.. :(



Gambar last tu, aisyah tido atas bahu abah.. penat sangat jalan2. Kesian abah, sakit tangan dukung aisyah lama..

Monday, July 28, 2008

Port Dickson 17 Jun 2007

Reactions: 
0 comments
Hari ni abah nak bawak acik jalan2 kat Port Dickson. dah seminggu acik datang rumah kami, cuti sem. aisyah pun ikut jugak... hehe.. sebelum pegi sempat lagi peluk bantal bucuk... :)






Tak jauh sangat PD dari rumah.. dalam sejam sampai la.. ikut highway. Sampai kat sana tengahari, panas. so, saya tak boleh la pegi tepi pantai. duduk bawah pokok je... tengok laut dr jauh.. tapi tetap best kena angin laut dan udara pun segar.. Kat sebelah ni gambar aisyah dengan ibu dan abah. Ambil dekat tepi pantai..



Yang pakai baju pink ni acik saya.. comel kan??
Kami duduk kejap je kat PD.. sebab saya buat perangai.. hahaha..

Aisyah baru lahir..

Reactions: 
0 comments
Hai.. Aisyah lahir pada 11 Febuari 2007 di PUSRAWI Az-Zaharah, Bandar Baru Bangi. Kat bawah ni gambar2 aisyah masa baru lahir. Lainkan muka aisyah masa kecik2?..


Baru lahir..


Dah Seminggu lahir ke dunia.


1 month...


3 month...
 

Coretan Ibu Aisyah... Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template