Thursday, July 31, 2008

bila aisyah dapat lipstik ibu...

2 comments

Bila aisyah dapat lipstik ibu.. macam nilah jadinya. aisyah nak pakai macam ibu, tapi tak jadi.. ibu pakai sikit je.. aisyah pakai sampai ke hidung, pipi, dagu.. kadang2 gigi pun kena. hehe.. lipstik yang aisyah pakai tu dah patah.. ibu dah beli yang baru. tapi ibu tak bagi aisyah main lipstik baru tu..

Aisyah selalu tengok ibu pakai, kat tv pun aisyah tengok akak2 dan auntie2 pakai.. cantik. tu yg aisyah nak try jugak.. macam mana kawan2?? cantik tak aisyah pakai lipstik??

Wednesday, July 30, 2008

2 Disember 2007@Tasik Titiwangsa

0 comments
Aisyah jalan2 kat Tasik Titiwangsa hari ni.. nak tengok aye on Malaysia. tengok je tak naik pun. Ramai orang berbaris nak naik... Aisyah suka tengok tasik.. rasa tenang je. ibu bawak aisyah jalan2 keliling tasik.. hehe penat jugak.. luas. Abah beli rojak buah.. makan kat tepi tasik.. emm best. kena angin.. :) aisyah minum susu jerr.. itu le makanan favourite aisyah.. kawan2 tau tak ape eye on Malaysia tu??? yg macam roda besar dlm gambar tu.. itulah dia... dia boleh pusing2.. nanti aisyah nak ajak abah datang lagi. nak naik pulak.. :P

Tuesday, July 29, 2008

International Fireworks Competition @ Putrajaya - 2 September 2007

3 comments
Semalam dah pegi Putrajaya, malam ni pun abah nak pegi lagi. Nak bawa aisyah dan ibu tengok bunga api. Macam mana la rupa bunga api tu?? aisyah belum pernah tengok.. Lepas maghrib kami keluar.. Kereta parking kat tepi jalan je.. Lama jugak duduk dalam kereta tunggu bunga api tu. Nasib baik aisyah mood ok malam ni.. hehe



Bila dah mula tu.. fuyoo cantik la.. kagum aisyah tengok. berwarna-warni.. kami duduk atas jalan je.. Very happening.. Lama jugak kami duduk situ.. nak balik dulu, kereta orang blok.. duduk la sampai dekat2 12 malam.. aisyah baru 7 bulan.. hehe.. sejuk kat situ. Nasib baik bawak selimut bucuk. Selimut tu dah jadi kenangan sebab dah hilang.. huhu.. rindunye kat selimut tu.. :(

Putrajaya Flower & Garden Festival - 1 September 2007

0 comments


Semalam dengar abah bagitau ibu pasal pesta bunga kat Putrajaya. Macam excited je abah cerita. Betullah.. pagi ni awal2 lagi abah dah keluar beli nasi lemak. Lepas je sarapan, terus bertolak ke Putrajaya. 30 minit perjalanan, kami pun sampai...

Memang meriah. Ramai orang. Banyak kereta. Biasalah susah jugak nak cari parking. :) International punye ni.. mesti la kena gempak.. cantik2 bunga kat sana. tapi aisyah letak gambar yang kat luar je.. dalam tu gelap, gambar tak cantiklah.. :(



Gambar last tu, aisyah tido atas bahu abah.. penat sangat jalan2. Kesian abah, sakit tangan dukung aisyah lama..

Monday, July 28, 2008

Port Dickson 17 Jun 2007

0 comments
Hari ni abah nak bawak acik jalan2 kat Port Dickson. dah seminggu acik datang rumah kami, cuti sem. aisyah pun ikut jugak... hehe.. sebelum pegi sempat lagi peluk bantal bucuk... :)






Tak jauh sangat PD dari rumah.. dalam sejam sampai la.. ikut highway. Sampai kat sana tengahari, panas. so, saya tak boleh la pegi tepi pantai. duduk bawah pokok je... tengok laut dr jauh.. tapi tetap best kena angin laut dan udara pun segar.. Kat sebelah ni gambar aisyah dengan ibu dan abah. Ambil dekat tepi pantai..



Yang pakai baju pink ni acik saya.. comel kan??
Kami duduk kejap je kat PD.. sebab saya buat perangai.. hahaha..

Aisyah baru lahir..

0 comments
Hai.. Aisyah lahir pada 11 Febuari 2007 di PUSRAWI Az-Zaharah, Bandar Baru Bangi. Kat bawah ni gambar2 aisyah masa baru lahir. Lainkan muka aisyah masa kecik2?..


Baru lahir..


Dah Seminggu lahir ke dunia.


1 month...


3 month...

My name is Aisyah..

0 comments
Assalamualaikum semua... nama saya Aisyah binti Zul Imran. Saya baru 1 tahun 5 bulan. Saya suka tengok cerita kartun.. paling best Toy Story I&II.. tiap2 pagi saya tengok crita tu.. hehe. so, boleh la ibu buat keja kat dapur. abah kata dah nak ada Toy Story III, mesti best.. tak sabarlah nak tengok yg III ni pulak. emmm........

Saya suka makan carrot. Kalau ibu masak sayur campur mesti ada carrot, sup ayam, daging pun ada carrot. hehe saya suka sangat.. nyum nyum... sedap betul.. kawan2 cubalah. :)

Saya tinggal di Taman Putra Perdana. Tiap-tiap hari abah pegi keja, saya duduk dengan ibu. Main, makan, tengok tv, baca buku, menconteng, tido.. dari pagi sampai petang semua dengan ibu. Cuma baru dua tiga hari ni, ibu bawak turun padang. Saya suka main kat padang. Ibu turun dengan auntie Ros. Saya main dengan Kak Hawa. Malam baru dapat main dengan abah. Kalau hari abah tak keja, kami keluar jalan2 naik kereta. Best........

Ok, nanti saya tulis lagi.. cerita abah bawak pegi mana.. 2 be continue.............................

Thursday, July 31, 2008

bila aisyah dapat lipstik ibu...

Reactions: 
2 comments

Bila aisyah dapat lipstik ibu.. macam nilah jadinya. aisyah nak pakai macam ibu, tapi tak jadi.. ibu pakai sikit je.. aisyah pakai sampai ke hidung, pipi, dagu.. kadang2 gigi pun kena. hehe.. lipstik yang aisyah pakai tu dah patah.. ibu dah beli yang baru. tapi ibu tak bagi aisyah main lipstik baru tu..

Aisyah selalu tengok ibu pakai, kat tv pun aisyah tengok akak2 dan auntie2 pakai.. cantik. tu yg aisyah nak try jugak.. macam mana kawan2?? cantik tak aisyah pakai lipstik??

Wednesday, July 30, 2008

2 Disember 2007@Tasik Titiwangsa

Reactions: 
0 comments
Aisyah jalan2 kat Tasik Titiwangsa hari ni.. nak tengok aye on Malaysia. tengok je tak naik pun. Ramai orang berbaris nak naik... Aisyah suka tengok tasik.. rasa tenang je. ibu bawak aisyah jalan2 keliling tasik.. hehe penat jugak.. luas. Abah beli rojak buah.. makan kat tepi tasik.. emm best. kena angin.. :) aisyah minum susu jerr.. itu le makanan favourite aisyah.. kawan2 tau tak ape eye on Malaysia tu??? yg macam roda besar dlm gambar tu.. itulah dia... dia boleh pusing2.. nanti aisyah nak ajak abah datang lagi. nak naik pulak.. :P

Tuesday, July 29, 2008

International Fireworks Competition @ Putrajaya - 2 September 2007

Reactions: 
3 comments
Semalam dah pegi Putrajaya, malam ni pun abah nak pegi lagi. Nak bawa aisyah dan ibu tengok bunga api. Macam mana la rupa bunga api tu?? aisyah belum pernah tengok.. Lepas maghrib kami keluar.. Kereta parking kat tepi jalan je.. Lama jugak duduk dalam kereta tunggu bunga api tu. Nasib baik aisyah mood ok malam ni.. hehe



Bila dah mula tu.. fuyoo cantik la.. kagum aisyah tengok. berwarna-warni.. kami duduk atas jalan je.. Very happening.. Lama jugak kami duduk situ.. nak balik dulu, kereta orang blok.. duduk la sampai dekat2 12 malam.. aisyah baru 7 bulan.. hehe.. sejuk kat situ. Nasib baik bawak selimut bucuk. Selimut tu dah jadi kenangan sebab dah hilang.. huhu.. rindunye kat selimut tu.. :(

Putrajaya Flower & Garden Festival - 1 September 2007

Reactions: 
0 comments


Semalam dengar abah bagitau ibu pasal pesta bunga kat Putrajaya. Macam excited je abah cerita. Betullah.. pagi ni awal2 lagi abah dah keluar beli nasi lemak. Lepas je sarapan, terus bertolak ke Putrajaya. 30 minit perjalanan, kami pun sampai...

Memang meriah. Ramai orang. Banyak kereta. Biasalah susah jugak nak cari parking. :) International punye ni.. mesti la kena gempak.. cantik2 bunga kat sana. tapi aisyah letak gambar yang kat luar je.. dalam tu gelap, gambar tak cantiklah.. :(



Gambar last tu, aisyah tido atas bahu abah.. penat sangat jalan2. Kesian abah, sakit tangan dukung aisyah lama..

Monday, July 28, 2008

Port Dickson 17 Jun 2007

Reactions: 
0 comments
Hari ni abah nak bawak acik jalan2 kat Port Dickson. dah seminggu acik datang rumah kami, cuti sem. aisyah pun ikut jugak... hehe.. sebelum pegi sempat lagi peluk bantal bucuk... :)






Tak jauh sangat PD dari rumah.. dalam sejam sampai la.. ikut highway. Sampai kat sana tengahari, panas. so, saya tak boleh la pegi tepi pantai. duduk bawah pokok je... tengok laut dr jauh.. tapi tetap best kena angin laut dan udara pun segar.. Kat sebelah ni gambar aisyah dengan ibu dan abah. Ambil dekat tepi pantai..



Yang pakai baju pink ni acik saya.. comel kan??
Kami duduk kejap je kat PD.. sebab saya buat perangai.. hahaha..

Aisyah baru lahir..

Reactions: 
0 comments
Hai.. Aisyah lahir pada 11 Febuari 2007 di PUSRAWI Az-Zaharah, Bandar Baru Bangi. Kat bawah ni gambar2 aisyah masa baru lahir. Lainkan muka aisyah masa kecik2?..


Baru lahir..


Dah Seminggu lahir ke dunia.


1 month...


3 month...

My name is Aisyah..

Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum semua... nama saya Aisyah binti Zul Imran. Saya baru 1 tahun 5 bulan. Saya suka tengok cerita kartun.. paling best Toy Story I&II.. tiap2 pagi saya tengok crita tu.. hehe. so, boleh la ibu buat keja kat dapur. abah kata dah nak ada Toy Story III, mesti best.. tak sabarlah nak tengok yg III ni pulak. emmm........

Saya suka makan carrot. Kalau ibu masak sayur campur mesti ada carrot, sup ayam, daging pun ada carrot. hehe saya suka sangat.. nyum nyum... sedap betul.. kawan2 cubalah. :)

Saya tinggal di Taman Putra Perdana. Tiap-tiap hari abah pegi keja, saya duduk dengan ibu. Main, makan, tengok tv, baca buku, menconteng, tido.. dari pagi sampai petang semua dengan ibu. Cuma baru dua tiga hari ni, ibu bawak turun padang. Saya suka main kat padang. Ibu turun dengan auntie Ros. Saya main dengan Kak Hawa. Malam baru dapat main dengan abah. Kalau hari abah tak keja, kami keluar jalan2 naik kereta. Best........

Ok, nanti saya tulis lagi.. cerita abah bawak pegi mana.. 2 be continue.............................
 

Coretan Ibu Aisyah... Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template