Thursday, August 5, 2010

Apa org tak tahu tentang aisyah...?

2 comments
Lama xcerita pasal kakak aisyah.. Entry kali ni nak pecah rahsia si aisyah.. hehe hanya family dan member2 terdekat je yg dah tahu..

  • Susu : Aisyah sejak umur 2 thn 6 bulan lagi dah tinggalkan susu formula. Dulu dia minum Dugro. Tapi xtau la apa sebab tetiba je xmau. Minum dlm cawan pun xmau. Macam2 susu lain abah&ibu cuba bagi.. tetap xmau. Dia cuma nak susu Duthlady UhT tu. Susu tu ibu y suka minum masa pregnen aisyah dl.. tapi masa tu aisyah dlm perut, mcm mana dia boleh tau?? emm.. so sekarang susu nilah yg aisyah minum tiap kali nak tido&lapar. Bagun tengah mlm pun mintak susu ni... Aisyah punya perisa coklat.:)
  • Bantal busuk : Orang lain ada bantal busuk.. tapi aisyah selimut busuk.. hehe. Dah la besar selimut tu. Mana tak besar, selimut tu kain cap, yg tok pakai sembahyang. hehe. Selimut tu mula2 tok bedah bg utk lapik tidur aisyah.. masa mula2 lahir dl. Memang lembut, sebab dah lama tok guna. Sejuk je, best peluk.. Bila dah besar sikit, aisyah asyik nak peluk ja kain tu.. bukan nak selimut, tapi peluk. Lipat2 jadi bantak peluk. Kalau nak p mana2 kain selimut tu xboleh tinggal, kena bawak. Yang agak memalukan kat dlm tesco pun dia nak peluk. Masa duk dlm troli tu.. Malu jugak sebb selimut tu dah la besar, color pun agak blurrr.. hehe almaklumlah dah lama. Sampai sekarang, aisyah masih nak peluk selimut tu tiap kali nak tido.. tapi dah ada 2, sebb tok lehah pun ada bagi 1. hehe utk tukar2 masa basuh.

Monday, July 5, 2010

DVD Player.. Aisyah punya!

4 comments
Kemarin pi jalan2 kat KB Mall. Dah set kat dlm hati xmau beli pa. Abah duk tanya jugak , ibu nak pa. dengan tenang jer ibu jawab, hari ni ibu nak window shopping je. hehe.. kalau tiap2 weekend shopping, kesian la abah. :)

Jalan punya jalan masuk kedai gadjet2 notebook n hp. abah memang suka pi kedai2 mcm ni. Terlekat plk dekat DVD player. beli kat aisyah ok jugak ni. taklah dia duk kacau ja ibu wat keja. emm selesai saja soal siasat saleman tu.. abah pun decide nak beli. aisyah memang duk senyum2 ja tgk dvd player tu. tambah2 depa duk pasang plak crita kartun dia "Bee Movie". So.. terbelilah... 
Banyak function ni.. boleh pasang dalm kereta. nanti nak balik kedah, lama dalm keta. boleh la aisyah tgk kartun.. :) Sampai rumah terus pasang kartun. Hari ni pun dah 2 crita dia tgk. kerja ibu xlah terganggu sangat. itu yg penting. :P

Tuesday, June 15, 2010

Adam's Little Shop

0 comments
Ibu ni minat sangat berbisnes online. Bisnes online ni best. Modal kecik. Customer pulak dr seluruh Malaysia. Dari negara luar pun ada. W/pun untung tak byk, tapi tetap puas hati bila brg terjual & customer seronok. Oleh kerana website ibu sebelum ni asyik problem je, ibu pun bukaklah blog niaga pula. Blog ni dibuka bersempena kelahiran adam. Produk kali ni khusus untuk si comel & si ibu. Ibu namakannya Adam's Little Shop. Little Shop with Big Hope!! :p

Tunggu apa lagi, jom kita tgk apa ada dlm Adam's Little Shop :
 

Thursday, June 3, 2010

Kitchen Cabinet (KC)

3 comments
Tiba2 ibu teringat permintaan dari sorang member chat ibu, ammie arif (nurul). Ammie nak tgk KC ibu yang siap masa nak pindah masuk Baiduri Court lepas. Dah sekian lama baru teringat. hehe sorilah ammie. KC ibu comel jek, yelah dapur pun kecik. Tak grand pun, biasa2 je.. budget pun sikit. Banyak kedai jugak abah bawak ibu pi survey. Memang rambang mata. Last2 lepas buat penilaian ngan abah, terpilihlah KC ni dari sebuah kedai di Puchong...

Masa ambil gambar ni, betui2 baru siap. So, dapur masak pun ada cover lagi.. sekarang dah penuh la dengan brg2 dapur.. Lama betui tinggalkan dapur kesayangan ni, sejak blk kg seminggu lps lahirkan adam. la ni nak masuk 3 bulan dah xmain masak2 dgn aisyah.. Rindunya.. So, ammie lepas tgk KC ni jgn gossip2 ye.. :P

Monday, May 24, 2010

Alhamdulillah.. Semuanya dah selamat.

9 comments
ADAM RAFIQ telah selamat dilahirkan pada 22/3/2010, 11.58 pm di Hospital Pakar Annur. W/pun ibu diduga dengan hebatnya waktu itu, ibu tetap bersyukur kerana Allah telah mengurniakan ibu seorang zuriat lelaki yg sihat dan sempurna. Mungkin Tuhan ingin menguji sejauh mana kekuatan iman ibu. Kelahiran adam amat istimewa dalam hidup ibu.
Hampir seminggu ibu berada di wad akibat mengalami pendarahan yg teruk semasa melahirkan adam. Menurut doktor, 30 botol darah telah digunakan semasa operation menyelamatkan nyawa ibu yg mana ketika itu harapan untuk hidup 50-50. Kira-kira 7 jam dalam bilik bedah. Ibu amat2 bersyukur kerana Allah masih mengizinkan ibu untuk terus hidup, sihat seperti biasa tanpa ada kesan2 sampingan lain, w/pun hanya darah org yg mengalir dalam badan ibu sekarang. Tiada ungkapan lain lagi selain bersyukur..bersyukur...& bersyukur padaMu Tuhan.

Adam sekarang sudah masuk 2 bulan. Ibu pun dah lepas pantang dan semakin sihat. Seronok dapat melayan adam. Kakak aisyah pun semakin serasi dgn adiknya. Dah pandai main dan sayang adik. Tak macam mula2 dulu, tengok adam dari jauh je. Ibu pun bertambah busy nak layan kedua2 buah hati ibu ni. Ops.. 3 la termasuk abahnya.. :) Mana buleh lupa abahnya yg selama ini menjadi penguat semangat ibu. Dari ibu sakit hinggalah sihat sekarang, abahlah org yg paling ambil berat dan prihatin. Ibu sayang sangat kat abah.. Terima kasih abah.
Sekarang kami sekeluarga berada di jerteh, ikut abah. Abah mungkin akan bertugas di sini sampai bulan 8 ni.. so, kami pun ikutlah. Acu pun ikut skali. Baru 2 hari tiba di jerteh, belum sempat jalan2 lagi. Nasib baik kakak aisyah ok. Maklumlah lama duk kg, ada tok, wan, & ramai sedara lain, sini ada ibu dan abah je.. hehe.. ibu tau aisyah ni kalau ada ibu kat mana duk pun ok je.. janji ada ibu. ye dak aisyah?? - :p -

Tuesday, March 2, 2010

Febuari yang busy..

3 comments
Salam.. March telah tiba, meninggalkan Febuari yang sangat busy. Alhamdulillah semua urusan pindah rumah telah selesai. Ibu yang tengah sarat ni, terpaksa juga tolong abah settlekan apa yang patut. W/pun abah tak mintak tapi ibu kesian tengok abah buat sorang2. Kemas barang2, bersihkan rumah, pasang yang tu, tanggal yang ni.. emmm.. balik keja, mlm2 & cuti/weekend je abah ada masa. So, ibu yang sepanjang hari duk rumah ni, ambik juga kesempatan tolong sikit2 setakat yang mampu. Aisyah pun rajin tolong..

Terasa sangat kepenatan pindah rumah ni. Maklumlah 1st time. Tambahan pulak tengah sarat mengandung. hehe. 13 Febuari 2010 tarikh rasmi kami duduk rumah baru. Sempat jugak buat baca Yasin sikit. Time tu raya Cina, so ramai member abah blk kg. Buat kecik2 jelah. Ramai lagi yang belum pindah masuk sini, kami ni kira antara yg terawallah.. sunyi jugak. Siang bising ngan keja2 renovate rumah jiran2.. :)

Birthday Aisyah 11 Febuari.. sambut pun ala kadar je sebab hari tu barang2 nak naik lori. hehe. sian aisyah.. takper thn depan ibu, abah & adik celebrate kat KFC ye.. (InsyaAllah).. Dah 3 thn aisyah. perangai pun dah makin matang. kurang nangis. pandai cakap. apa yg ibu cakap aisyah dah faham. pandai main. pandai kemas barang. pandai mcm2lah.. thn depan ibu hantar sekolah ye.. :)

Masuk bulan 3, rilek sikit. Tunggu masa baby nak kuar je.. dah masuk 9 bulan. Harap2 semua berjalan lancar & selamat. Minggu ni baru nak cari keperluan ibu & baby yg mana patut. Aisyah pun makin excited tanya pasal adik. :P

Tuesday, February 2, 2010

Lampu & Kipas Siap!

2 comments
Semalam Isnin, 2/2/2010, abah cuti sempena Hari Wilayah. So, kesempatan tu abah ambik untuk suruh org pasang lampu dan kipas kat rumah baru. Pukul 11 am abah dah keluar pegi Baiduri. Ibu ngan aisyah duk rumah dulu. Nanti petang sikit abah balik ambik. Ibu boleh masak2 dulu.. bagi aisyah makan kenyang2. Takut nanti lapar pulak si aisyah ni. Dah la sekarang ni kuat makan. hehe Makan nasik tu 2, 3 kali tambah la. w/pun bukan lauk favourite.

Tengahari abah balik. Mandi, makan, solat, rest2 jap.. pastu baru kami semua keluar. Abah kata masa balik tadi kontraktor tu belum siap lagi pasang semua. Sampai Baiduri, dah banyak kereta. Ibu tengok dah ada orang pindah masuk. Wah bestnya! Naik ke rumah, tengok ada 2 lampu belum dipasang. Lampu bilik adik ngan lampu koridor. Lampu koridor tu xde dlm list sebenarnya.. hehe ibu termiss.. nasib baik ada lampu lebih. Tambah jelah satu lagi. Yang lain lampu & kipas kat living room, dining, bedroom 1 & 2, toilet, dapur, yard semua dah siap terpasang.. Aisyah apa lagi melompat2lah mcm biasa.. excited. Semua suis dia nak tekan.. xpelah leh jadi QA. :)

Ini antara kipas & lampu yg terpilih.. yang bawah skali tu gambar kaki QA.. hehe

Wednesday, January 27, 2010

Rumah Baru Aisyah..

2 comments
Masuk je tahun 2010 kami dapat berita gembira. Kunci rumah baru dah boleh ambik. Syoknya. Yelah ibu yg syok sgt.. tak sabar2 nak duk umah sendirikan.. :) Ambik je kunci, terus pegi belek2 rumah. Kosong. Emm byk yg perlu diplankan.. Budget pun kena buat ni.. Aisyah pun seronok ja masa pegi tengok rumah hari tu.. berlari2 dari satu bilik ke satu bilik.. sibuk je dok bagitau ibu.. "Ni bilik abah ngan ibu.. ni bilik aisyah.. ni bilik adik.. ni dapuq ibu..." hehe. Rumah baru kami Apartment Baiduri, Bandar Bukit Puchong. :)

Lepas tu mulalah buat budget n plan.. apa nak kena pasang kat rumah tu. Biasalah apartment, kena pasang grill dulu utk keselamatan. So, mula2 survey cari kontraktor yg boleh bagi harga plg cantiklah.. cari banyak tempat jugaklah.. last jumpa dlm forum. Kira oklah.. murah & ramai yg puji jugak. Company Melayu. Semalam dah pegi tgk. Diorg dah pasang grill. Dah settle satu.. :)

Masa survey grill dulu, survey skali dgn lampu&kipas n kitchen cabinet. Ibu berangan jugak nk wat kc tu.. cari yg murah2 je. Asalkan cantik & kemas. :) Tiap weekend mesti kuar survey2.. Sampai pening. huhu.. Aisyah pun la ni pantang nampak gambar kc.. "yg ni ibu punya"..hehe So, la dah ok sikit.. lampu&kipas dah beli.. kabinet dapur pun dah jumpa kontraktor yg ok. Dah ukur, design.. tinggal nak bayar deposit je. InsyaAllah Isnin depan boleh pasang lampu&kipas n kabinet dapur skali.. Lampu&kipas ibu serahkan kat abah ja.. ikut abah punya pilihan. :)

Oklah.. nanti ibu update lagi pasal rumah baru.. :)

Thursday, August 5, 2010

Apa org tak tahu tentang aisyah...?

Reactions: 
2 comments
Lama xcerita pasal kakak aisyah.. Entry kali ni nak pecah rahsia si aisyah.. hehe hanya family dan member2 terdekat je yg dah tahu..

  • Susu : Aisyah sejak umur 2 thn 6 bulan lagi dah tinggalkan susu formula. Dulu dia minum Dugro. Tapi xtau la apa sebab tetiba je xmau. Minum dlm cawan pun xmau. Macam2 susu lain abah&ibu cuba bagi.. tetap xmau. Dia cuma nak susu Duthlady UhT tu. Susu tu ibu y suka minum masa pregnen aisyah dl.. tapi masa tu aisyah dlm perut, mcm mana dia boleh tau?? emm.. so sekarang susu nilah yg aisyah minum tiap kali nak tido&lapar. Bagun tengah mlm pun mintak susu ni... Aisyah punya perisa coklat.:)
  • Bantal busuk : Orang lain ada bantal busuk.. tapi aisyah selimut busuk.. hehe. Dah la besar selimut tu. Mana tak besar, selimut tu kain cap, yg tok pakai sembahyang. hehe. Selimut tu mula2 tok bedah bg utk lapik tidur aisyah.. masa mula2 lahir dl. Memang lembut, sebab dah lama tok guna. Sejuk je, best peluk.. Bila dah besar sikit, aisyah asyik nak peluk ja kain tu.. bukan nak selimut, tapi peluk. Lipat2 jadi bantak peluk. Kalau nak p mana2 kain selimut tu xboleh tinggal, kena bawak. Yang agak memalukan kat dlm tesco pun dia nak peluk. Masa duk dlm troli tu.. Malu jugak sebb selimut tu dah la besar, color pun agak blurrr.. hehe almaklumlah dah lama. Sampai sekarang, aisyah masih nak peluk selimut tu tiap kali nak tido.. tapi dah ada 2, sebb tok lehah pun ada bagi 1. hehe utk tukar2 masa basuh.

Monday, July 5, 2010

DVD Player.. Aisyah punya!

Reactions: 
4 comments
Kemarin pi jalan2 kat KB Mall. Dah set kat dlm hati xmau beli pa. Abah duk tanya jugak , ibu nak pa. dengan tenang jer ibu jawab, hari ni ibu nak window shopping je. hehe.. kalau tiap2 weekend shopping, kesian la abah. :)

Jalan punya jalan masuk kedai gadjet2 notebook n hp. abah memang suka pi kedai2 mcm ni. Terlekat plk dekat DVD player. beli kat aisyah ok jugak ni. taklah dia duk kacau ja ibu wat keja. emm selesai saja soal siasat saleman tu.. abah pun decide nak beli. aisyah memang duk senyum2 ja tgk dvd player tu. tambah2 depa duk pasang plak crita kartun dia "Bee Movie". So.. terbelilah... 
Banyak function ni.. boleh pasang dalm kereta. nanti nak balik kedah, lama dalm keta. boleh la aisyah tgk kartun.. :) Sampai rumah terus pasang kartun. Hari ni pun dah 2 crita dia tgk. kerja ibu xlah terganggu sangat. itu yg penting. :P

Tuesday, June 15, 2010

Adam's Little Shop

Reactions: 
0 comments
Ibu ni minat sangat berbisnes online. Bisnes online ni best. Modal kecik. Customer pulak dr seluruh Malaysia. Dari negara luar pun ada. W/pun untung tak byk, tapi tetap puas hati bila brg terjual & customer seronok. Oleh kerana website ibu sebelum ni asyik problem je, ibu pun bukaklah blog niaga pula. Blog ni dibuka bersempena kelahiran adam. Produk kali ni khusus untuk si comel & si ibu. Ibu namakannya Adam's Little Shop. Little Shop with Big Hope!! :p

Tunggu apa lagi, jom kita tgk apa ada dlm Adam's Little Shop :
 

Thursday, June 3, 2010

Kitchen Cabinet (KC)

Reactions: 
3 comments
Tiba2 ibu teringat permintaan dari sorang member chat ibu, ammie arif (nurul). Ammie nak tgk KC ibu yang siap masa nak pindah masuk Baiduri Court lepas. Dah sekian lama baru teringat. hehe sorilah ammie. KC ibu comel jek, yelah dapur pun kecik. Tak grand pun, biasa2 je.. budget pun sikit. Banyak kedai jugak abah bawak ibu pi survey. Memang rambang mata. Last2 lepas buat penilaian ngan abah, terpilihlah KC ni dari sebuah kedai di Puchong...

Masa ambil gambar ni, betui2 baru siap. So, dapur masak pun ada cover lagi.. sekarang dah penuh la dengan brg2 dapur.. Lama betui tinggalkan dapur kesayangan ni, sejak blk kg seminggu lps lahirkan adam. la ni nak masuk 3 bulan dah xmain masak2 dgn aisyah.. Rindunya.. So, ammie lepas tgk KC ni jgn gossip2 ye.. :P

Monday, May 24, 2010

Alhamdulillah.. Semuanya dah selamat.

Reactions: 
9 comments
ADAM RAFIQ telah selamat dilahirkan pada 22/3/2010, 11.58 pm di Hospital Pakar Annur. W/pun ibu diduga dengan hebatnya waktu itu, ibu tetap bersyukur kerana Allah telah mengurniakan ibu seorang zuriat lelaki yg sihat dan sempurna. Mungkin Tuhan ingin menguji sejauh mana kekuatan iman ibu. Kelahiran adam amat istimewa dalam hidup ibu.
Hampir seminggu ibu berada di wad akibat mengalami pendarahan yg teruk semasa melahirkan adam. Menurut doktor, 30 botol darah telah digunakan semasa operation menyelamatkan nyawa ibu yg mana ketika itu harapan untuk hidup 50-50. Kira-kira 7 jam dalam bilik bedah. Ibu amat2 bersyukur kerana Allah masih mengizinkan ibu untuk terus hidup, sihat seperti biasa tanpa ada kesan2 sampingan lain, w/pun hanya darah org yg mengalir dalam badan ibu sekarang. Tiada ungkapan lain lagi selain bersyukur..bersyukur...& bersyukur padaMu Tuhan.

Adam sekarang sudah masuk 2 bulan. Ibu pun dah lepas pantang dan semakin sihat. Seronok dapat melayan adam. Kakak aisyah pun semakin serasi dgn adiknya. Dah pandai main dan sayang adik. Tak macam mula2 dulu, tengok adam dari jauh je. Ibu pun bertambah busy nak layan kedua2 buah hati ibu ni. Ops.. 3 la termasuk abahnya.. :) Mana buleh lupa abahnya yg selama ini menjadi penguat semangat ibu. Dari ibu sakit hinggalah sihat sekarang, abahlah org yg paling ambil berat dan prihatin. Ibu sayang sangat kat abah.. Terima kasih abah.
Sekarang kami sekeluarga berada di jerteh, ikut abah. Abah mungkin akan bertugas di sini sampai bulan 8 ni.. so, kami pun ikutlah. Acu pun ikut skali. Baru 2 hari tiba di jerteh, belum sempat jalan2 lagi. Nasib baik kakak aisyah ok. Maklumlah lama duk kg, ada tok, wan, & ramai sedara lain, sini ada ibu dan abah je.. hehe.. ibu tau aisyah ni kalau ada ibu kat mana duk pun ok je.. janji ada ibu. ye dak aisyah?? - :p -

Tuesday, March 2, 2010

Febuari yang busy..

Reactions: 
3 comments
Salam.. March telah tiba, meninggalkan Febuari yang sangat busy. Alhamdulillah semua urusan pindah rumah telah selesai. Ibu yang tengah sarat ni, terpaksa juga tolong abah settlekan apa yang patut. W/pun abah tak mintak tapi ibu kesian tengok abah buat sorang2. Kemas barang2, bersihkan rumah, pasang yang tu, tanggal yang ni.. emmm.. balik keja, mlm2 & cuti/weekend je abah ada masa. So, ibu yang sepanjang hari duk rumah ni, ambik juga kesempatan tolong sikit2 setakat yang mampu. Aisyah pun rajin tolong..

Terasa sangat kepenatan pindah rumah ni. Maklumlah 1st time. Tambahan pulak tengah sarat mengandung. hehe. 13 Febuari 2010 tarikh rasmi kami duduk rumah baru. Sempat jugak buat baca Yasin sikit. Time tu raya Cina, so ramai member abah blk kg. Buat kecik2 jelah. Ramai lagi yang belum pindah masuk sini, kami ni kira antara yg terawallah.. sunyi jugak. Siang bising ngan keja2 renovate rumah jiran2.. :)

Birthday Aisyah 11 Febuari.. sambut pun ala kadar je sebab hari tu barang2 nak naik lori. hehe. sian aisyah.. takper thn depan ibu, abah & adik celebrate kat KFC ye.. (InsyaAllah).. Dah 3 thn aisyah. perangai pun dah makin matang. kurang nangis. pandai cakap. apa yg ibu cakap aisyah dah faham. pandai main. pandai kemas barang. pandai mcm2lah.. thn depan ibu hantar sekolah ye.. :)

Masuk bulan 3, rilek sikit. Tunggu masa baby nak kuar je.. dah masuk 9 bulan. Harap2 semua berjalan lancar & selamat. Minggu ni baru nak cari keperluan ibu & baby yg mana patut. Aisyah pun makin excited tanya pasal adik. :P

Tuesday, February 2, 2010

Lampu & Kipas Siap!

Reactions: 
2 comments
Semalam Isnin, 2/2/2010, abah cuti sempena Hari Wilayah. So, kesempatan tu abah ambik untuk suruh org pasang lampu dan kipas kat rumah baru. Pukul 11 am abah dah keluar pegi Baiduri. Ibu ngan aisyah duk rumah dulu. Nanti petang sikit abah balik ambik. Ibu boleh masak2 dulu.. bagi aisyah makan kenyang2. Takut nanti lapar pulak si aisyah ni. Dah la sekarang ni kuat makan. hehe Makan nasik tu 2, 3 kali tambah la. w/pun bukan lauk favourite.

Tengahari abah balik. Mandi, makan, solat, rest2 jap.. pastu baru kami semua keluar. Abah kata masa balik tadi kontraktor tu belum siap lagi pasang semua. Sampai Baiduri, dah banyak kereta. Ibu tengok dah ada orang pindah masuk. Wah bestnya! Naik ke rumah, tengok ada 2 lampu belum dipasang. Lampu bilik adik ngan lampu koridor. Lampu koridor tu xde dlm list sebenarnya.. hehe ibu termiss.. nasib baik ada lampu lebih. Tambah jelah satu lagi. Yang lain lampu & kipas kat living room, dining, bedroom 1 & 2, toilet, dapur, yard semua dah siap terpasang.. Aisyah apa lagi melompat2lah mcm biasa.. excited. Semua suis dia nak tekan.. xpelah leh jadi QA. :)

Ini antara kipas & lampu yg terpilih.. yang bawah skali tu gambar kaki QA.. hehe

Wednesday, January 27, 2010

Rumah Baru Aisyah..

Reactions: 
2 comments
Masuk je tahun 2010 kami dapat berita gembira. Kunci rumah baru dah boleh ambik. Syoknya. Yelah ibu yg syok sgt.. tak sabar2 nak duk umah sendirikan.. :) Ambik je kunci, terus pegi belek2 rumah. Kosong. Emm byk yg perlu diplankan.. Budget pun kena buat ni.. Aisyah pun seronok ja masa pegi tengok rumah hari tu.. berlari2 dari satu bilik ke satu bilik.. sibuk je dok bagitau ibu.. "Ni bilik abah ngan ibu.. ni bilik aisyah.. ni bilik adik.. ni dapuq ibu..." hehe. Rumah baru kami Apartment Baiduri, Bandar Bukit Puchong. :)

Lepas tu mulalah buat budget n plan.. apa nak kena pasang kat rumah tu. Biasalah apartment, kena pasang grill dulu utk keselamatan. So, mula2 survey cari kontraktor yg boleh bagi harga plg cantiklah.. cari banyak tempat jugaklah.. last jumpa dlm forum. Kira oklah.. murah & ramai yg puji jugak. Company Melayu. Semalam dah pegi tgk. Diorg dah pasang grill. Dah settle satu.. :)

Masa survey grill dulu, survey skali dgn lampu&kipas n kitchen cabinet. Ibu berangan jugak nk wat kc tu.. cari yg murah2 je. Asalkan cantik & kemas. :) Tiap weekend mesti kuar survey2.. Sampai pening. huhu.. Aisyah pun la ni pantang nampak gambar kc.. "yg ni ibu punya"..hehe So, la dah ok sikit.. lampu&kipas dah beli.. kabinet dapur pun dah jumpa kontraktor yg ok. Dah ukur, design.. tinggal nak bayar deposit je. InsyaAllah Isnin depan boleh pasang lampu&kipas n kabinet dapur skali.. Lampu&kipas ibu serahkan kat abah ja.. ikut abah punya pilihan. :)

Oklah.. nanti ibu update lagi pasal rumah baru.. :)
 

Coretan Ibu Aisyah... Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template